02 • 06 • 2010

Cūkmens piedalīsies Vispasaules Vides dienas pasākumos

Sestdien, 5.jūnijā,  Rīgā notiks  Vispasaules Vides dienas (WED 2010) pasākumi, kuros par savu misiju atgādinās arī AS „Latvijas valsts meži” populārais cīnītājs pret atkritumiem un PET pudelēm – Cūkmens.

 

 

Laikā no 12:00 līdz pat 18:00 ikviens ir aicināts apmeklēt tirdzniecības centru „Rīga Plaza”, Mūkusalas ielā 71, kur notiks dažādas aktivitātes – bezmaksas mainīšanās ar grāmatām, video klipu festivāls, bērnu zīmējumu konkurss un modes skate, vizināšanās ar bezmotora braucamrīkiem „Super segway”, hibrīdauto bezmaksas testa braucieni, gleznošanas darbnīca.

 

Īpašas sportiskas aktivitātes piedāvās arī Cūkmens – viņš informēs apmeklētājus par atkritumu kaitīgumu, plastmasas maisiņu vietā aicinās izmantot dabai draudzīgus iepirkumu maisiņus un piedāvās uzspēlēt kādu interesantu basketbola paveidu.

 

                                 

 

Vispasaules Vides diena tiek atzīmēta no 1972. gada 5. jūnija un ir kļuvusi par pamatvirzītājspēku, ar kura palīdzību ANO informē pasauli par ekoloģiju un veicina ar to saistīto  uzmanību un darbību.

2009.gadā Vispasaules Vides dienā tika reģistrēti pasākumi vairāk nekā 80 valstīs. Ikviens - liels un mazs ir aicināts kļūt par Vispasaules Vides dienas aktīvu atbalstītāju un dalībnieku. Ar WED 2010 mēs varam palīdzēt apzināt ne tikai cilvēku atbildību par ekoloģiju, bet arī spēju kļūt par pārmaiņu nesējiem, palīdzot dzīvības saglabāšanai un attīstībai šodien un nākotnē.

 

Pasākumi ir oficiāli reģistrēti WED: http://www.unep.org/wed/2010/english/activities/. Papildu informācija: Iveta Dortāne, mob. tālr. 29101178.

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Miķēna,

LVM Komunikācijas projektu vadītāja,

Tālr. 67805432