19 • 05 • 2010

Latvijas pilsētu vides stendos redzams skolnieces radītais plakāts

Jau no 26. maija lielāko Latvijas pilsētu ielās redzami AS "Latvijas valsts meži", SEB bankas, "Clear Channel Latvija" un Junior Achievement - Latvija rīkotā radošā reklāmu konkursa "Cita Holivuda" uzvarētājas Iecavas vidusskolas 10.klases skolnieces Elīnas Kļavenieces radītais plakāts "Iestādi savu koku!".

 

                     

Konkursam „Cita Holivuda” kopumā tika iesniegti 950 darbi, no kuriem 260 bija veltīti tieši uzdevumam "Iestādi savu koku!". Uzvarētāja kā moto savam darbam ir izvēlējusies saukli "Aizbaidi smoga spoku - iestādi savu koku!". Šis skolnieces radītais darbs ir daļa no LVM un SEB bankas īstenotās akcijas "Skābeklis". Tās ietvaros gada laikā visā Latvijā plānots iestādīt 2 231 503 egles un priedes. Lai sasniegtu šo mērķi, visi Latvijas 5. un 6. klašu skolēni, kā arī ikviens Latvijas iedzīvotājs jau šajā pavasarī tiek aicināts iesēt pa kokam. 

 

Elīna Kļaveniece, konkursa "Cita Holivuda" uzvarētāja, stāsta: "Ir ļoti patīkami redzēt savu darbu ielās un dzirdēt no draugiem, ka tas piesaista uzmanību. Arī es aicinu katru Latvijas iedzīvotāju iestādīt vismaz vienu koku, jo kopā mēs varam izdarīt daudz vairāk."

 

Vislatvijas koku sēšanas un stādīšanas akcijā „Skābeklis“ galvenokārt tiks iesaistīti skolēni – 840 Latvijas skolām jau ir izsūtīti sēklu komplekti, savukārt ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts līdzdarboties un arī iesēt savu koku. Vēl šonedēļ, no 17. līdz 21. Maijam, bezmaksas koku sēklu komplekti būs pieejami Latvijas pasta nodaļās un SEB bankas filiālēs. Projekta organizatori aicina ikvienu saņemtās sēklas 21.maijā iesēt kastītēs, pēc Jāņiem sadīgušo koku kastītes nest ārā un turpināt rūpēties, lai nākamajā pavasarī izstādītu Latvijas mežos, parkos vai savos piemājas dārziņos. Detalizētāka informācija par koku sēšanu un stādīšanu pieejama akcijas mājas lapā www.skabeklis.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Miķēna,

LVM Komunikācijas projektu vadītāja,

Tālr. 67805432