19 • 05 • 2010

Uzdīguši pirmie „Skābekļa” kociņi

Vislatvijas koku sēšanas akcijas „Skābeklis” atklāšanas pasākumā, 5.maijā, pie Brīvības pieminekļa sabiedrībā zināmi cilvēki kopā ar skolēniem, AS „Latvijas valsts meži” un SEB bankas pārstāvjiem iesēja pirmos 1350 kociņus. Ar prieku paziņojam, ka šo divu nedēļu laikā tie ir sadīguši!

                      

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs: „Projekta atklāšanas pasākumā kopā ar Mammadaba vēstniekiem – Kristīni Garklāvu, Vestardu Šimku, Evelīnu Kovaļevsku un citiem, iesējām  pirmos  kociņus. Acīmredzot pasākuma laikā nolijušais lietus un dalībnieku pozitīvā enerģija koku sējumu ietekmēja īpaši labvēlīgi, jo tie jau ir sadīguši. Šis ir tas Latvijas koku „mazais brīnums”, ko, cerams, akcijas laikā izbaudīs tūkstošiem skolnieku un citu dalībnieku, kas iesēs jaunās priedītes un eglītes.”

Pēc sadīgšanas podiņus vēl  2-3 nedēļas ieteicams paturēt telpās, tos regulāri aplaistot, tad tos var nest un novietot ārā – priedei patiks saulaināka vieta, savukārt eglītei – pusēna.

Lai Latviju padarītu par zaļāko valsti pasaulē, ar AS „Latvijas valsts meži“ un SEB bankas atbalstu maija sākumā tika uzsākta Vislatvijas koku sēšanas un stādīšanas akcija „Skābeklis“, kuras ietvaros gada laikā visā Latvijā plānots iestādīt 2 231 503 egles un priedes.  Maija vidū 840 Latvijas skolas un to 5., 6. klašu skolēni saņēma priežu un egļu sēklas kopā ar izglītojošu materiālu, kā pareizi audzēt un stādīt kokus, savukārt ikviens Latvijas iedzīvotājs vēl šonedēļ, no 17.-21.maijam, var doties uz Latvijas Pasta vai SEB bankas filiālēm un saņemt sēklu paciņas. Detalizētāka informācija par koku sēšanu un stādīšanu ir pieejama akcijas mājas lapā www.skabeklis.lv.

Papildus informācija: Tomass Kotovičs, tālr. 67805432