14 • 10 • 2009

LVM dabas parks Tērvetē saņem tūrisma balvu Briselē

 

No 7. līdz 9. oktobrim Eiropas Tūrisma Foruma ietvaros Briselē LVM dabas parks Tērvetē saņēma goda titulu kā EDEN projekta uzvarētājs jeb izcilākais Eiropas tūrisma galamērķis Latvijā.

Pasākumā piedalījās un balvas saņēma divdesmit divas  Eiropas valstis, katra prezentējot sava tūrisma galamērķa atpazīstamību speciāli tam sagatavotā izstādē.
Latvijas stends piesaistīja apmeklētāju uzmanību ar krāšņo dabas motīvu noformējumu. Atzinīgi vārdi tika saņemti no Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka Gintera Ferhoigena, kurš novērtēja LVM dabas parka Tērvetē piedāvājumu ne tikai tūrisma, bet arī vides izglītības jomā Latvijas skolām.
EDEN ir projekts, kas visā Eiropas Savienībā veicina ilgtspējīga tūrisma attīstību, vēršot uzmanību uz  tūrisma galamērķu vērtībām, daudzveidību un kopīgām iezīmēm, sniedzot iespēju parādīt Eiropas bagātīgo daudzveidību - dabas resursus, vēsturisko mantojumu, tradicionālos svētkus un  vietējo virtuvi.
Eiropas Komisija, sadarbībā ar attiecīgām valstu tūrisma iestādēm, Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu konkursam katru gadu izraugās citu tēmu un no katras iesaistītās valsts izraugās vienu tūrisma galamērķi. Iepriekšējo gadu uzvarētāji Latvijā bija Kuldīgas pilsēta, izceļot tās senpilsētas vienreizību, un Rēzekne ar Latgales podniecības tradīcijām. Līdz šim galvenās EDEN tēmas bijušas lauku tūrisms un nemateriālais mantojums, šī gada projekta tēma – ilgtspējīgs tūrisms aizsargājamās dabas teritorijās.