07 • 10 • 2009

Mammadaba objektos viesojies tūkstotis skolotāju

Skolotāji izradījuši necerēti lielu interesi par iespēju Skolotāju dienā – 2.oktobrī bez maksas apmeklēt Mammadaba atpūtas objektus, kuros tiek īstenota vides izglītības programma „Izzini mežu” – kopumā ekskursijās devies gandrīz tūkstotis skolotāju no visiem Latvijas reģioniem.

Lai sniegtu praktisku ieskatu a/s „Latvijas valsts meži” īstenotās vides izglītības programmas „Izzini mežu” darbībā, skolotāji tika aicināti savos īpašajos Skolotāju dienas svētkos bez maksas apciemot Mammadaba atpūtas objektus – Tērvetes dabas parku, Vijciema čiekurkalti, Kalsnavas arborētumu un Jaunmoku pili.

 

Vispieprasītākās bijušas ekskursijas Tērvetes Dabas parkā – vienas dienas laikā te jaunas zināšanas smēlušies un atpūtušies gandrīz 500 skolotāji no 20 mācību iestādēm, pārstāvēti bijuši visi Latvijas reģioni – skolotāji bija mērojuši ceļu pat no Alūksnes. Bārbeles pamatskolas skolotāja Iluta Ancveire atzīst, ka sen nebija apmeklējusi Tērvetes Dabas parku: „Nezināju, ka ir izveidotas tik interesantas un atraktīvas ekskursijas! Iepriekš nebiju dzirdējusi par Mammadaba Meistarklasi, tādēļ, uzzinot par šo projektu, tas mani patiesi ieinteresēja.”

 

Jaunmoku pils apmeklējums bija tikpat populārs skolotāju vidū kā ciemošanās Tērvetē – visas dienas garumā te viesojās ap 300 skolotāju no 15 izglītības iestādēm. Skolotāji degustējuši Mammasdabas zāļu tējas un noskaidrojuši to iedarbību, kā arī devušies izglītojošā ekskursijā rudens noskaņās tērptajā Meža muzejā un iepazinuši vides izglītības programmas „Izzini mežu” aktivitātes.

 

Aktīva darbdiena 2.oktobrī bija arī Kalsnavas arborētuma darbiniekiem – tika sagaidīti gandrīz 200 skolotāji no 10 skolām. Skolotājiem tika piedāvāta arborētuma iepazīšanas ekskursija, tāpat arī bija iespēja pašiem izspēlēt lapu domino un iepazīties ar čiekuru dažādību. Divu skolu pārstāvji viesojušies arī Vijciema čiekurkaltē. Skolotāji pauda prieku un pateicās AS „Latvijas valsts meži” par šādu izglītojošu dāvanu viņu svētkos.

 

„Izzini mežu” ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Programmu „Izzini mežu”  no 2005. gada Latvijā īsteno AS „Latvijas valsts meži”, sadarbojoties ar IZM Valsts izglītības satura centru, un tā tiek veidota saskaņā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu "Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. Ieskaties: www.mammadaba.lv.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Miķēna,

Komunikācijas projektu vadītāja,

a/s „Latvijas valsts meži”

Tel. +371 67 80 54 32