16 • 09 • 2009

Laivotāji talko Abavas krastos

Brīvdienās notikušajā laivotāju talkā, kuras laikā tika sakoptas ūdenstūristu apmetņu vietas Abavas upes krastos, tika savākti vairāk nekā 40 maisi atpūtnieku atstāto atkritumu.

 

 

Talkas organizētājs - SIA "Abavas brīvdienas" valdes priekšsēdētājs Gints Zvirbulis un vairāk nekā 40 maisi ar talkas laikā savāktajiem atkritumiem

Talkā piedalījušies 16 talcinieki – gan no Rendas un Kuldīgas, gan no Kandavas, Liepājas, Jelgavas, Rīgas un Priekuļiem. Talkas noslēgumā talcinieki bija vienisprātis: „Nebūs laimes dzīvē tiem šmucmaņiem, kas atkal iedomāsies atstāt atkritumus tīri sakoptajos Abavas krastos!” Vislielākie mēslotāji esot bijuši Ozolu  apmetnē un pie Abavas ietekas Ventā, arī Lielā Nabas ezera pludmale pie Ezermaļu ceļa bija kļuvusi par izgāztuvi.

 

 

PIRMS: Talcinieki Agris Saule (Liepāja), Normunds Zeidaks (Kandava) un Vita Zariņa (Rīga) vāc maisos atkritumu kaudzi pie Abavas ietekas Ventā

 

 

PĒC: Talcinieki aizvākuši visu pie Abavas ietekas Ventā sakrāto atkritumu kaudzi un zem tās atraduši... brīnumjauku ugunskura vietu.

 

Talkas organizators – SIA „Abavas brīvdienas” valdes priekšsēdētājs Gints Zvirbulis atzīst: „Mums ir liels prieks par labo sadarbību ar a/s "Latvijas Valsts meži", kas izveda Novadu apmetnē atstātos atkritumu maisus, un par lielisko sadarbību ar Kuldīgas novada Padures pagasta pārvaldi, kas pieņēma un izvedīs vairāk nekā 30 atkritumu maisus, kurus savācām pie Lielā Nabas ezera, Ozolu apmetnē, un pie Abavas ietekas Ventā. Gribu vēlreiz atgādināt, ka katram laivotājam ir pašam jāsavāc aiz sevis atkritumi, jāņem tie līdzi un pašam jāiemet atkritumu konteinerā. Daba ir Latvijas lielākā vērtība, un atkritumiem tajā nav vietas!”

 

G.Zvirbuļa teiktajam piekrīt arī Tomass Kotovičs, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs: „Astoņdesmit procenti Latvijas iedzīvotāju ir atzinuši, ka viņiem patīk atpūsties dabā, tādēļ mums ir patiess prieks palīdzēt tiem, kas apņēmušies pašu spēkiem sakopt daudzu iemīļotas atpūtas un laivošanas vietas.”

 

Foto no SIA "Abavas brīvdienas" talkas albuma