14 • 09 • 2009

CŪKMENS IEDVESMO JAUNIEŠUS ŠĶIROT ATKRITUMUS

Uzzinot, ka šīs vasaras atkritumu šķirošanas kampaņas „Šķirolūcija” ietvaros Gulbenes jaunieši vasaras dienas pavadījuši ne tikai laiski baudot brīvlaiku, bet gan pēc pašu iniciatīvas dodoties uz atkritumu šķirošanas poligonu un pāršķirojot stiklu, Cūkmena šņukurs priekā ierukšķējās vēl skaļāk kā ierasts.

 

Kā ziņo Gulbenes jauniešu mājaslapa www.labisbabis.lv, Cūkmena un “Šķirolūcijas” iedvesmoti, jaunieši vasarā devušies uz Litenes pagasta “Kaudzītēm”, kur atkritumu šķirošanas poligonā pāršķirojuši stiklu.

 

Jaunieši raksta: „Izmest ir viegli, bet pareizi izmest atkritumus ir jāmāk. Visi zinām, ka šķirot vajag un daži apzinīgie to arī dara, bet tāpat zaļajos konteineros, kas domāti stikla iepakojumam, iemaldās kāds lieks objekts, kas traucē stiklu veiksmīgi pārstrādāt. Stikls ir materiāls, kura īpašības ļauj to izmantot atkārtoti bez jebkādiem ierobežojumiem. Stikls ir pārstrādājams bezgalīgi un pārstrādāts saglabā tādas pat īpašības, kādas ir jaunam stiklam. Cerams, ka darbs poligonā jauniešus mudinās būt draudzīgākiem videi un kaut nedaudz atkritumu atradīs pareizās krāsas konteinerus: stikls – zaļo, plastmasa – dzelteno, papīrs – zilo,” raksta gulbenieši.

 

„Cūkmena aktivitāšu galvenais mērķis vienmēr ir bijis rosināt iedzīvotājus uz aktīvu rīcību un pašiniciatīvu. Patiesi priecājamies, ka kampaņa devusi acīmredzamus rezultātus,” atzīst Tomass Kotovičs, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

 

Cūkmens un „Šķirolūcijas” organizatori – a/s „Latvijas valsts meži”, Rimi Latvia un SIA Nelsens – izsaka pateicību Gulbenes aktīvajiem un sociāli atbildīgajiem jauniešiem par nesavtīgo darbošanos, cerot, ka viņu piemēram sekos arī citi.

Inga Miķēna,

Komunikācijas projektu vadītāja,

a/s „Latvijas valsts meži”

Tel. +371 67 80 54 32