09 • 09 • 2009

Laivotāji talkā savāks ūdenstūristu atkritumus

Sestdien, 12.septembrī, pulksten 10, SIA „Abavas brīvdienas”, sadarbībā ar AS „Latvijas valsts meži”, aicina uz talku, lai divu dienu BEZMAKSAS laivu braucienā pa Abavu savāktu atkritumus ūdenstūristu apmetņu vietās no Rendas līdz Abavas ietekai Ventā.

Savāktos atkritumu maisusizvedīs AS „Latvijas Valsts meži” Usmas meža iecirkņa darbinieki. Lūdzu, piesakieties talkai, zvanot pa tālruni 26825352 vai atrakstot uz e-pasta adresi abavas.brivdienas@inbox.lv! Mašīnas varēsiet atstāt SIA „Abavas brīvdienas” laivu bāzes sētā pašā Rendas centrā – mājās „Ciņi”. Skatiet informāciju arī SIA „Abavas brīvdienas” mājas lapā www.laivo.lv

 

„Arī pērnruden SIA „Abavas brīvdienas” piedalījās Lielajā talkā, ar laivām braucot lejup pa Abavu no Rendas tilta un savācot apmetņu atkritumus vienkopus „Novadu” apmetnē, no kurienes maisus izveda AS „Latvijas Valsts meži” Usmas meža iecirknis,” stāsta SIA „Abavas brīvdienas” valdes priekšsēdētājs Gints Zvirbulis. „Pērn mūsu sadarbība ar Usmas meža iecirkni bija ļoti laba, tādēļ nolēmām arī šoruden kopīgi rīkot ūdenstūristu apmetņu sakopšanu, negaidot Lielo talku, kas notiks tikai nākampavasar.” 

 „Piedalīties talkā jo īpaši aicinām visus šīs vasaras laivotājus, kas gan ar mūsu, gan citām laivām brauca pa Abavu maršrutā no Rendas līdz Abavas ietekai Ventā,” aicina Gints Zvirbulis un piebilst, ka daļa ūdenstūristu šovasar bija ļoti sašutuši par piemēslotajām apmetnēm, taču daļa laivotāju paši vien ir bijuši tie Cūkmeni. “Laivotājiem ir jāpierod, ka pie upes nedrīkst atstāt nekādus atkritumus, tie ir jāņem līdzi un vai nu jānodod laivu iznomātājam vai jāaizved un jāizmet pašiem savā atkritumu konteinerā,” atgādina Gints.

SIA „Abavas brīvdienas” ir izveidota 2008.gadā ar ALTUM projekta atbalstu un to vada Ventspils augstskolas un Latvijas Universitātes absolvents, sociālo zinātņu maģistrs vadības zinātnē (uzņēmējdarbības un vides specialitātē) Gints Zvirbulis, kurš šogad pusgadu kā Vācijas Vides fonda stipendiāts praktizējās dabas parkā “Uckermarkische Seen” Vācijā, Branderburgas pavalstī.“Abavas brīvdienas” iznomā trīsvietīgas un divvietīgas kanoe laivas, kā arī organizē pārgājienus. Uzņēmuma laivu bāze atrodas „Ciņos”, Rendas pagasta centrā, Kuldīgas novadā. Plašāk skatiet www.laivo.lv

 


Plašākai informācijai: Gints Zvirbulis
SIA "Abavas brīvdienas"
tel. 26825352
mājas lapa: www.laivo.lv