22 • 06 • 2009

Šosezon 100 000 bezmaksas papīra atkritumu maisi piknikotājiem

Šovasar, jau trešo vasaru pēc kārtas, AS „Latvijas valsts meži” biedrība homo ecos:, SIA “Latvija Statoil” un” rīko sociālu akciju “Paņem papīra maisu!”, kuras ietvaros visā Latvijā ir uzstādīti speciāli stendi, kuros piknikotāji varēs paņemt bezmaksas papīra maisus atkritumu savākšanai.

Atpūta pie dabas Latvijā ar pikniku varētu kļūt par vienu no populārākajiem brīvdienu pavadīšanas veidiem, jo liela daļa Latvijas ģimeņu atvaļinājumu pavadīs nevis kā ierasts ārzemēs, bet gan tepat Latvijā. Tādējādi paredzams, ka šogad akcija varētu gūt vēl plašāku atsaucību nekā iepriekšējos gados, tāpēc bezmaksas papīra maisu stendi šogad būs pieejami jau 23 vietās. Vienpadsmit “Statoil” DUS Rīgā un astoņos “Statoil” DUS ārpus Rīgas – Salacgrīvā, Jēkabpilī, Gulbenē, Cēsīs, Jūrmalā, Daugavpilī, Rēzeknē un Ventspilī. Tāpat šosezon bezmaksas papīra maisi būs pieejami arī trijās “EuroPark Latvia” stāvvietās Rīgā – pie Jēkaba kazarmām, zem “Reval Hotel Latvija” un zem t/c “Origo”. Akcijas stends ir uzstādīts Tērvetes dabas parkā.

Šogad akcijā ir vēl kāds būtisks jaunums – bezmaksas papīra maisi ir izgatavoti tepat Latvijā – “Līgatnes papīrfabrikā”. Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka arī paši maisi ir videi draudzīgi – CO2 neitrāli un to ražošanā nav izmantots fosilais kurināmais.

 

 

Vairāk informācijas:

Tomass Kotovičs

Tālr.: 67805432