28 • 07 • 2009

Cūkmens viesojas bērnu nometnē Vaivaros

Laikā, kad Cūkmens aktīvi apciemo Latvijas lielākās pilsētas atkritumu šķirošanas kampaņas „Šķirolūcija”  ietvaros, nav iemesla uztraukties par viņa nogurumu – rozā  supervaronis atrod laiku arī pārsteigumiem, ierodoties biedrības „Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” organizētājā nometnē „Gribu dzīvot zaļi” Vaivaru pamatskolā, Jūrmalā.

Ierodoties Vaivaros, Cūkmenu ar patiesu sajūsmu sagaidīja bariņš no visas Latvijas sabraukušu bērnu un jauniešu, kā arī viņu vecāki. Nometnes vadītāja Liena Šmukste stāsta, ka par Cūkmena gaidāmo viesošanos bērni nav neko zinājuši un domājuši, ka noteiktajā laikā dosies apkārtnes sakopšanas talkā, tāpēc divtik liels esot bijis viņu pārsteigums, kad skolas pagalmā ierūcinājies Cūkmobīlis, kuru vadījis pats Cūkmens!

 

Vispirms rozā  tērptais varonis mazos un lielos nometnes dalībniekus iepazīstināja ar  sevi, atklājot, kā viņš no parasta cilvēka kļuvis par Cūkmenu, savukārt pēc tam noskaidroja, ko bērni zina par atkritumiem un to šķirošanu. Beidzis savu sakāmo, Cūkmens aicināja bērnus doties talkā un sakopt Vaivaru pamatskolas teritoriju –  smaidu viņa sejā radīja prieks par nometnes dalībnieku rūpēm par dabu un sev apkārtesošo – izstaigājot visu teritoriju, bērni Cūkmenam atnesa vien dažus pustukšus  atkritumu maisus.

 

 

Tikšanās noslēdzās ar kopēju fotografēšanos – ikviens izmantoja izdevību iemūžināt sevi kopā ar televīzijas ekrānos redzēto Cūkmenu. Savukārt paša Cūkmena sirdi aizķēra nometnes dalībnieces Annas dāvana –meitenei ir grūtības pārvietoties, tāpēc sakopšanas talkā ar citiem bērniem viņa negāja, tomēr pa to laiku uz lielas A3 izmēra lapas tapa Cūkmena portrets, kuru vēlāk meitene dāvāja ciemiņam.

 

„Bērni vēl arī nākamajā dienā sajūsmināti stāstīja un runāja par Cūkmenu – tik lielu iespaidu bija atstājusi viņa ciemošanās nometnē! Kopā skatījāmies bildes, viņi bija patiešām priecīgi,” stāsta nometnes vadītāja L.Šmukste.