22 • 07 • 2009

"Latvijas Valsts meži" šogad meža atjaunošanas un kopšanas darbos plāno ieguldīt 3,5 miljonus latu

AS „Latvijas valsts meži” šā gada pirmajā pusgadā atjaunojusi mežu 10.7 tūkts. ha platībā (meža stādīšana, sēšana un dabiskās meža atjaunošanās veicināšana). Tāpat šajā laika posmā veikta arī iepriekš atjaunoto platību agrotehniskā kopšana 0,6 tūkst. ha apjomā un izkopti 5.9 tūkst. ha jaunaudžu.

 Visos minētajos darbos ieguldīti 960 tūkst. latu. Meža atjaunošanas un kopšanas darbi šobrīd rit ļoti veiksmīgi un nedaudz apsteidzot plānoto darbu grafiku. Kopumā šogad uzņēmums plāno atjaunot 11.5 tūkst ha meža, kā arī veikt atjaunoto meža platību agrotehniskās kopšanas darbus 18.1 tūkst. ha platībā, paredzēts izkopt 20.5 tūkst. ha jaunaudžu.

AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības „LVM Mežs” direktors Edvīns Zakovics : „ Ar meža atjaunošanu saistītie darbi ir pirmais un tieši tāpēc arī pats būtiskākais posms, lai izaudzētu kvalitatīvu mežu nākotnē. Tieši tāpēc arī šī gada smagajos finansiālajos apstākļos mēs nesamazinām ar meža atjaunošanu saistīto darbu apjomus.”

Kopumā visos ar meža atjaunošanu un kopšanu saistītajos darbos 2009. gadā tiks ieguldīts nedaudz virs 3,5 miljoniem latu.  

 

 

 

Tomass Kotovičs

AS „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs