05 • 06 • 2009

Superlomi LVM ezeros

Ar vairākiem lieliskiem zivju lomiem noslēdzies AS „Latvijas valsts meži” organizētā makšķernieku konkursa pirmais mēnesis.

 

Vispirms jau jāuzteic Andris Majors, kas 22. maijā ap 10 no rīta Tērvetes ūdenskrātuvē izvilcis 8,5 kg smagu un 75 cm garu karpu. Pēc vairāku makšķernieku teiktā arī viņiem līdz āķim ir nonākušas vairākas milzu karpas, tomēr atšķirībā no mēneša uzvarētāja, viņu makšķeru auklas nav spējušas izturēt šo superkarpu spēku.

Gulbja ezerā uzreiz diviem veiksminiekiem ir izdevies tikt pie mēneša balvas. 5. maijā Haralds Ruduks noķēra 7 kg smagu līdaku, bet vienu tikpat smagu un otru tikai nedaudz mazāku izvilka Mareks Brunovskis. Pēc ezera uzrauga teiktā 3-4  kg smagas līdakas ir bijušas daudziem, tomēr kārtīgs copmanis ar tik mazām zivīm neķēpās un laiž tās atpakaļ.

Tikai pēdējā mēneša dienā - 31.maijā Kaņiera ezerā uzvaru ar 6,4 kg smagu līdaku izcīnījis Ruslans Kaļaļins. Spriežot pēc iepriekšējo gadu lomiem šajā līdaku paradīzē, viņam ar to nepietiks un nāksies kārtīgi pacīnīties, lai tiktu pie gada balvas.

Lieliska 9 kg smaga līdaka ir noķerta Lielauces ezerā, taču tā kā šeit tiek vērtēta cita zivs, tad pie mēneša balvas ar  0,720kg smagu asari 6. maijā, ticis Mārsi Aļens.

Zebrus ezerā arī ir noķertas vairākas lieliskas līdakas, no kurām smagākā svērusi 7,5 kg. Arī kāds zutis un zandarts maijā ir nonākuši uz makšķernieku āķa, tomēr visi tie ir laisti atpakaļ. Šos lomus var uzskatīt vienīgi tikai par treniņiem. Īstā cīņa šeit sākas tikai tagad, kad Zebrus ezerā atkal oficiāli var ķert zandartus.

 

Atgādināsim, ka katrā  LVM ezerā tiek vērtēta vienas sugas zivis: Tērvetes ūdenskrātuvē – karpas, Lielauces ezerā – asari, Kaņiera un Gulbju ezerā – līdakas. Sākot ar 1. jūniju, arī Zebrus ezers, kurā tiek vērtēts zandarts.
Konkursā lielākā zivs tiek vērtēta katru mēnesi, bet oktobrī tiek apkopoti visas sezonas labākie rezultāti.