04 • 06 • 2009

Mammadaba Meistarības stundas noslēgušās ar koku izjušanu

Līdz ar mācību gada noslēgumu notikušas arī pēdējās Mammadaba meistarības stundas t/p "Alfa", kuras AS "Latvijas valsts meži" organizēja Rīgas skolām sadarbībā ar Latvijas dabas muzeju. Pēdējā Meistarības stunda bija īpaša ar to, ka tajā koki un mežs tika izzināti caur sajūtām un tajā piedalījās jaunieši no Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas.

 

 

Kopumā Mammadaba Meistarības stundas no februāra līdz pat maijam katra mēneša pēdējā ceturtdienā  tirdzniecības parkā „Alfa” dāvāja iespēju padziļināt zināšanas par dabu un dzīvniekiem gandrīz divsimt piecdesmit audzēkņiem no divpadsmit Rīgas skolām.

 

Katrai Mammadaba meistarības stundai bija sava tēma: 26.februārī skolēni tika iepazīstināti ar Latvijas dzīvniekiem un to uzvedību dažādos gadalaikos, 26.martā Mammadabas meistarības stundā bija stāsts par Latvijas putnu daudzveidību, to gredzenošanu un balsīm, savukārt 30.aprīlī skolēniem bija iespēja iepazīt kukaiņu pasauli. Mammadaba pēdējā meistarības stundā – 28.maijā notika aizraujoša nodarbība par Latvijas kokiem caur mūsu sajūtām.

 

Angļu valodas skolotāja un 6.b klases audzinātāja Māra Zilaisgaile no Mārupes vidusskolas, kuras skolēni piedalījās marta nodarbībā par Latvijas putnu daudzveidību, atzīst, ka viņas audzēkņi esot ļoti aktīvi dabas sargātāji un iespēju piedalīties Meistarības stundā uzņēmuši ar patiesu sajūsmu: „Gaidījām šo dienu, kad varēsim braukt – īpaši noīrējām autobusu, lai laikus varētu ierasties! Bērni, kas dzīvo pilsētā, gandrīz visi ir nākuši no Latvijas lauku rajoniem, tāpēc darbošanās talkās un dabā viņiem palīdz saprast savas saknes.”

 

Mammadaba meistarības stundas notika, sadarbojoties a/s „Latvijas valsts meži” un Latvijas Dabas muzejam. Mammadaba meistarklase ir a/s „Latvijas valsts meži” piedāvāta pastāvīga un vispusīga iespēja 1.-9.klašu skolēniem un skolotājiem tuvināt mācību procesu dabai. Latvijas Dabas muzejs skolām piedāvā izbraukuma nodarbības „Muzejs mūsu bagāžā” – tā ir iespēja uzaicināt muzeja darbiniekus uz skolu un no plašā nodarbību klāsta izvēlēties sev interesantāko.

 

 

Vairāk informācijas:

Līga Zute-Abizāre, LVM Komunikācijas projektu vadītāja

Tel. 6705432