18 • 05 • 2009

Latvijas skolēni kļūst par Mammadaba meistariem, zeļļiem un mācekļiem

2008./2009. mācību gada Mammadaba meistarklasi maijā pabeiguši 1654 dalībnieki, no kuriem 1142 skolēni un skolotāji ieguvuši Meistaru Diplomu, 222 – Zeļļu Diplomu, bet 290 – Mācekļu Diplomu. Skolas, kas īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju meža izzināšanā, pretendē uz Mammadaba vēstniecības statusa un karoga svinīgo saņemšanu nākamā mācību gada sākumā - 1. septembrī.

 

AS "Latvijas valsts meži" sirsnīgi sveic visus Mammadaba meistarklases beidzējus un balvu ieguvējus! Visu jauno Meistaru, Zeļļu un Mācekļu saraksts ir redzams šeit.

  

Mammadaba Meistaru diplomu ieguvēji ir nopelnījuši Meistaru nozīmītes, Zaļas atzinības balvas un Dāvanu kartes no AS „Latvijas valsts meži” stādu iegādei LVM kokaudzētavās. Mammadaba Zeļļi un Mācekļi arī saņems diplomus, kā arī Zaļas veicināšanas balvas no AS „Latvijas valsts meži”.

 

Mammadaba Gada Meistarklases titulu šogad saņem Zaķumuižas pamatskolas pulciņš, 2., 6., 9., 3. klase un skolotāja Ināra Kleinberga, kas nopelnījuši 22 papildpunktus. Viņi arī saņem balvu 200 Ls vērtībā, ko Gada Meistarklase plāno izmantot Meža izziņas takas ierīkošanai skolas tuvumā.

 

Čaklākie 40 skolotāji, kas saņēmuši Meistaru diplomu un visvairāk papildpunktu, ir nopelnījuši iespēju vasarā bez maksas piedalīties Mammadaba vides izglītības nometnē. Trīs dienu nometne - ISEC akreditēti tālākizglītības kursi "Profesionālās meistarības pilnveide pamatizglītības pedagogiem daudzveidīga un skolēna izziņas aktivitāti veicinoša meža vides mācību procesa īstenošanā" plānoti no 28. – 30. jūlijam Mammadaba tūrisma un rekreācijas centrā „Ezernieki”, Madonas rajonā.

 

Skolas, kas īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju, pretendē uz Mammadaba vēstniecības statusa un karoga svinīgo saņemšanu nākamā mācību gada sākumā - 1. septembrī.

 

Mammadaba vēstniecības statusam ir izvirzītas 9 skolas:

  1. Rīga – Zaķumuižas pamatskola
  2. Austrumvidzeme – Strenču vidusskola
  3. Rietumvidzeme – Dzērbenes vidusskola
  4. Zemgale – Aizupes pamatskola
  5. Vidusdaugava – Ogresgala pamatskola
  6. Dienvidkurzeme – Remtes pamatskola
  7. Ziemeļkurzeme – Dundagas vidusskola
  8. Dienvidlatgale – Līvānu 1. vidusskola
  9. Ziemeļlatgale – Rugāju vidusskola

 

Kopumā Mammadaba meistarklasē šajā mācību gadā ir darbojušies 235 skolotāji no 130 skolām, iesaistot meža izzināšanā vairāk kā 3500 skolēnu no 25 Latvijas rajoniem.

 

Lai kļūtu par Mammadaba Meistariem, dalībniekiem bija viena mācību gada laikā jāveic sekojošas vides izglītības aktivitātes:

-         jāpiedalās dabas sakopšanas talkā;

-         jāstāda mežs;

-         jātaisa un jāizliek putnu būrīši;

-         jāpiedalās „Meža olimpiādē”;

-         jāapciemo kāds no Mammadaba tūrisma objektiem.

 

Par katru no šīm aktivitātēm dalībnieki saņēma noteiktu meistarības punktu skaitu atbilstoši aktivitātes izglītojošajam līmenim. Punktu skaits arī noteica, vai dalībnieki ieguva Meistaru, Zeļļu vai Mācekļu diplomu.

 

Mammadaba meistarklase ir jauna un vispusīga iespēja skolām tuvināt mācību procesu dabai. Tā piedāvā 1.-9. klašu skolotājiem un skolēniem apgūt vides izglītības programmu "Izzini mežu" caur atpūtu Mammadaba tūrisma objektos un a/s "Latvijas valsts meži" mežsaimniecībās. Mammadaba meistarklasi kopš 2008. gada organizē AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Šīs programmas mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Vairāk informācijas par Mammadaba meistarklasi www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

 

 

Informāciju sagatavojusi Līga Zute-Abizāre, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, Tel. 67805432.