11 • 05 • 2009

Meža olimpiādes 2009 pusfinālisti sacenšas Mammadaba objektos

No 12. – 14.maijam Mammadaba atpūtas objektos notiks nacionālā skolu konkursa „Meža olimpiādes 2009” pusfināli, kuros tiks noskaidroti tie bērni un jaunieši, kas cīnīsies par galveno balvu - braucienu uz Norvēģijas Dabas skolām.

 „Meža olimpiādes 2009” pusfināli notiks trijos Mammadaba atpūtas objektos – otrdien - Ventspils un Kuldīgas skolēni pārbaudīs zināšanas tūrisma un atpūtas centrā „Spāre”, Talsu rajonā, savukārt, trešdien - Zemītes un Zaķumuižas pamatskolēni savā vidū noskaidros labākos Jaunmoku pilī. Pēdējais pusfināls notiks konferenču un tūrisma centrā „Ezernieki”, Madonas rajonā, un tajā sacentīsies skolēni no Bērzaunes un Degumnieku pamatskolām.

 

Taisnīgā cīņā no katras skolas finālā iekļūs skolotājs un divi erudītākie skolēni – puisis un meitene, taču, lai kļūtu par labākajiem, viņiem būs kārtīgi jāpastrādā. Mammadaba objektos, kuros notiks pusfināli, „Meža olimpiādes 2009” uzcītīgākos sagaidīs daudzi pārsteigumi – skolēnus uzmundrinās Cūkmens, bērni dosies izglītojošā ekskursijā, savukārt pēc tam viņiem būs jāizveido zvēru barotava. Vissvarīgākais uzdevums atjautīgajiem skolēniem tiks dots pusfināla noslēgumā – būs jāpilda erudīcijas tests par Latvijas mežu un meža nozares aktuāliem jautājumiem. No šo testu rezultātiem būs atkarīgs, kuri audzēkņi iekļūs finālā, kas jūlijā notiks Tērvetes Dabas parkā!

 

Kopumā šogad "Meža olipmiādē" tika iesniegti 164 darbi no 108 skolotājiem visā Latvijā. Labāko sešiniekā - pusfinālā iekļuva Ventspils 4.vidusskolas, Kuldīgas 2.vidusskolas, kā arī Degumnieku, Zemītes, Bērzaunes un Zaķumuižas pamatskolas skolotāji un viņu čaklie skolēni.

 

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.  Olimpiādi organizē a/s „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklase ietvaros. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

 

 

 

Papildu informācija:

Līga Zute-Abizāre

LVM Komunikācijas projektu vadītāja

Tel. 67805432