23 • 04 • 2009

Cūkmens apciemo čaklākās Latvijas skolas

Brīnišķīga iespēja pašiem savām acīm skatīt Cūkmenu un piedalīties stundu garā izglītojošā nodarbībā nākamo trīs nedēļu laikā būs skolēniem no 12 Latvijas mācību iestādēm, kuras „Meža Olimpiādes 2009” pirmajā kārtā guvušas atzinību.

 

No Limbažu rajona šajā konkursā atzinību guva pavisam trīs skolas – Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskola, Katvaru speciālajā internātpamatskola un Salacgrīvas vidusskola, kuras arī pirmās Cūkmens apciemos 23. aprīlī. Mācību gada noslēgumā Cūkmens, aktīvākais cīnītājs pret atkritumiem mežos, viesosies arī  Gārsenes, Tirzas, Ogres, Biržu, Salas un Cēres pamatskolās, kā arī Olaines 2.vidusskolā, Rīgas privātajā vidusskolā „Klasika” un Rīgas 30.vidusskolā.

 

Kavējoties Lielās Talkas noskaņās un gaidot Cūkmenu, skolēniem uzdots apkopot interesantāko statistiku savā pagastā, pilsētā un rajonā – cik maisi talkošanas laikā savākti, kādi bijuši ‘vērtīgākie’ atradumi, lai tikšanās laikā spētu atbildēt uz Cūkmena jautājumiem. Stundu ilgajai nodarbībai Cūkmens ir sagatavojis dažādus pārsteigumus – skolēniem būs iespēja gan izglītoties un papildināt savas zināšanas dažādos ar vidi saistītos jautājumos, gan arī piedalīties kopējā grāmatas "Resnais svešinieks" lasīšanā un sportiskās aktivitātes.

 

Cūkmena skolu braucienu plānotie datumi un laiki:

 

23. aprīlis

10:00 Katvaru speciālā internātpamatskola, Limbažu rajons

12:00 Viļķenes pamatskola, Limbažu rajons

 

28.aprīlis

11:00 Tirzas pamatskola, Gulbenes rajons

14:00 Salas pamatskola, Preiļu rajons

 

 6.maijs

11:00 Gārsenes pamatskola

13:00 Biržu pamatskola

 

7.maijs

10:00 Cēres pamatskola, Tukuma rajons

12:00 Olaines 2.vidusskola

14:00 Ogres pamatskola

 

8.maijs

10:00 Salacgrīvas vidusskola

12:00 Privātā vidusskola „Klasika”, Rīga

 

11.maijs,

11:00 Rīgas 30.vidusskola

 

 

Uz skolām Cūkmens dosies ar savu īpašo Cūkmobīli, bet vajadzības gadījumā arī izmantos savas lidošanas prasmes un iemaņas.

 

Skaties video:

Cūkmens lido.

 

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.  Olimpiādi organizē a/s „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklase ietvaros.

 

 

 

Vairāk informācijas:

Līga Zute-Abizāre, LVM Komunikācijas projektu vadītāja

Tel. 7805432