21 • 04 • 2009

„Mammadaba multi rīti” aprīlī – no latviešu animācijas filmu pirmizrādēm līdz igauņu klasikai

„Mammadaba Multi rīti” programmā sestdien, 25. aprīlī pl.11.00 kino „Rīga” notiks jauno latviešu animācijas filmu – „Dzīvais ūdens”(Animācijas brigāde) un „Kad āboli ripo” (Rija) otrā pirmizrāde, kā arī būs skatāmas citas bērnu iemīļotas filmas par dzīvniekiem. Gaidāma arī iepazīšanās ar pavisam nezināmām Igauņu animācijas filmām, viena no kurām uzskatāma par īstu kaimiņvalsts klasiku. Pirms seansa kinoteātra foajē ciemosies kukaiņi un koki no Latvijas Dabas muzeja, ļaujot bērniem sevi apskatīt, aptaustīt un uzzināt vairāk par sevi.

 

 

Tā kā ir iestājies pavasaris, Mammadaba Mulri rīti aprīļa programmā būs vairākas ar šo gadalaiku saistītas tēmas. Bez pirmizrādēm, kas pati par sevi ir vērtība, bērni varēs noskaidrot, kas pavasarī notiek ar sniegavīriem („Pavasaris,” JPS), kā putni tiek pie mājām („Putnu būris,” Animācijas brigāde), kā problēmas ar izsalkumu tiek risinātas savannā („Ragi,” Animācijas brigāde), kādas blēņas sastrādā igauņu meitenīte Miriama teātrī un mājās („Miriamas teātris,” „Miriama un plūdi,” Nukufilm) un visbeidzot – redzēt patiešām vēsturisku Igauņu 1965. gada animācijas filmu par bohēmisku kaķu un viltīgu peļu spraigajām attiecībām („Peļu medības,” Tallinnfilm).

 

Biļetes cena uz vienu „Mammadaba Multi rīta” seansu ir 2 lati, diviem vai vairāk bērniem – 1,50 lati.

 

„Mammadaba Multi rīti” ir kino „Rīga”, a/s „Latvijas Valsts meži” un „Nacionālā kino centra” veidots filmu cikls bērniem.

 

 

Papildu informācija:

 

Līga Zute-Abizāre,

AS „Latvijas Valsts meži”

komunikācijas projektu vadītāja

Mob. tālr. 28340222

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

www.mammadaba.lv

 

 

Olga Savina,

kino „Rīga”

mārketinga menedžere

Tālr.: 67181136

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

http://www.kino.riga.lv