21 • 04 • 2009

Lielā talka noslēgusies ar tīrākiem mežiem un atjaunotiem Mammadaba objektiem

Lielā talka Latvijas valsts mežos ir noslēgusies veiksmīgi, pulcējot talciniekus visā Latvijā. No mežiem ir izvākti vairāk nekā 500 m3 atkritumu, kā arī atjaunotas 5 Mammadaba atpūtas vietas. Lai arī vietām laika apstākļi talciniekus nav lutinājuši, saule visu talkas dienu ir apspīdējusi Tērvetes dabas parku, ko čakli sakopuši SEB bankas darbinieki.

 

Kopumā AS "Latvijas valsts meži" teritorijās 17. un 18. aprīlī ir notikušas vairāk kā 20 dabas sakopšanas talkas, kā arī ir atjaunotas 5 Mammadaba atpūtas vietas, kuras bija izpostījuši nesaudzīgi huligāni. Tā, piemēram, Rietumvidzemes mežsaimniecībā tika sakoptas un atjaunotas atpūtas vietas pie Pīļezera, Riebiņu ezera, Kangaru ezera un Lilastes ezera. Savukārt, Vidusdaugavas un Ziemeļlatgales mežsaimniecībā talcinieki ne vien kopa apkārtni, bet arī izgatavoja kopumā 61 jaunu putnu būrīti, kas turpmāk kalpos valsts mežu skaļākajiem iemītniekiem - mazajiem čivinātājiem - meža kaitēkļu ierobežotājiem.

 

Vislielākā cilvēku atsaucība bija vērojama Zemgales mežsaimniecībā, kur talkās kopā piedalījās gandrīz 500 talcinieki. Šie cilvēki savāca 77m3 atkritumu, kā arī veselu lērumu zaru, no kuriem daļu plānots Engurē sašķeldot un tālāk izmantot kurināšanai.

 

Lai sakoptu ģimenei draudzīgāko tūrisma objektu Latvijā - Tērvetes dabas parku - LVM palīgā nāca gandrīz 60 SEB bankas darbinieki, to draugi un ģimenes locekļi. Kā stāsta SEB pārstāve Diāna Blumate, "Tā kā SEB banku ar LVM saista ilggadējas draudzīgas attiecības, par savu galveno talkošanas vietu izvēlējāmies Tērvetes dabas parku. Tērvetes parks ir viena no iecienītākajām ģimeņu atpūtas vietām Latvijā, tāpēc mēs pirms vasaras sezonas sākšanās palīdzējām uzpost Tērvetes Gulbju ūdenskrātuves teritoriju, attīrot to no neapzinīgo atpūtnieku atstātajiem gružiem.  Pēc labi padarītā darba gūtais gandarījums visus mūs sildīja par spīti stiprajam un aukstajam vējam. Paldies LVM par viesmīlību un gardajām bērzu sulām! Bija prieks nākt draugiem palīgā!"

 

Pēc Lielās talkas tērvetnieki talciniekus izvizināja ar pasaku vilcieniņu un sacienāja ar īpašo Raganas tēju, apburot tos tik tāl, ka tie solījās arī nākamgad atgriezties Tērvetē un talkot tik pat sparīgi.

 

 

Vairāk informācijas:

Tomass Kotovicš, LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tel. 7805432