25 • 02 • 2009

MAMMADABA KOPĀ AR LATVIJAS DABAS MUZEJU AICINA UZ MEISTARĪBAS STUNDĀM

Arvien vairāk pilsētas bērnu savu brīvo laiku pavada pie datora vai televizora ekrāna, tādējādi atsvešinoties no dabas. Lai mudinātu Rīgas pilsētas un rajona bērnus iepazīt apkārtējo pasauli – mežus, dzīvniekus, putnus un kukaiņus, AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeju piedāvā Rīgas skolām, kas šogad iesaistījušās Mammadaba meistarklasē, piedalīties četrās interaktīvās Mammadaba Meistarības stundās.

Mammadaba Meistarības stundas notiks no februāra līdz maijam katra mēneša pēdējā ceturtdienā Mammadaba vēstniecībā t/p „Alfa”, un katrai no tām būs sava tēma:

  • 26. februārī skolēni tiks iepazīstināti ar Latvijas dzīvniekiem un to uzvedību dažādos gadalaikos,
  • 26. martā Mammadaba meistarības stundā būs stāsts par Latvijas putnu daudzveidību, to gredzenošanu un balsīm, savukārt
  • 30.aprīlī skolēniem būs iespēja iepazīt kukaiņu pasauli.
  • Mammadaba pēdējā meistarības stundā – 28.maijā būs aizraujoša nodarbība par Latvijas kokiem caur mūsu sajūtām.

 

Visas Mammadaba Meistarības stundas būs bez maksas, turklāt tajās varēs piedalīties arī ģimenes ar bērniem un citi tirdzniecības parka „Alfa” apmeklētāji. Kā uzskata AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, „vides izglītība pilsētā ir liels izaicinājums, tāpēc mēs esam atraduši tai netradicionālu pieeju – ienesot dabu lielveikalā – vietā, kur mūsdienās cilvēki visbiežāk pavada savu brīvo laiku. Ceram, ka tādējādi Mammadaba spēs uzrunāt tos, kas varbūt jau sen nav bijuši mežā.

 

 

 

 

 

Mammadaba meistarības stundas organizē AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeju Mammadaba meistarklases ietvaros. Mammadaba meistarklase ir pastāvīga un vispusīga iespēja 1.-9. klašu skolēniem un skolotājiem tuvināt mācību procesu dabai, apgūstot AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmu „Izzini mežu”. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv .

 

Latvijas Dabas muzejs skolām visu gadu piedāvā izbraukuma nodarbības „Muzejs mūsu bagāžā” – tā ir iespēja uzaicināt muzeja darbiniekus uz skolu un no plašā nodarbību klāsta izvēlēties sev interesantāko. Vairāk informācijas www.dabasmuzejs.gov.lv .