05 • 02 • 2009

Pirmoreiz tūrisma industrijā vēl nekur nepiedāvāts produkts

Pagājušā gada nogalē Jaunmoku pilī tika atklāta „Zīmes centra” istaba, kurā iespējams savienot etnogrāfijā mantotas tradīcijas ar mūsdienu tehnoloģiju, izveidojot savu unikālo zīmi – ornamentu, kas radniecīgs latvju jostu rakstiem.

Nu Jaunmoku pils šo tūrisma industrijā vēl nebijušo produktu no 6. līdz 8. februārim demonstrēs  arī vadošajā tūrisma izstādē Balttour.

Nojaukti stereotipi

Produkta unikalitāte slēpjas faktā, ka, izmantojot ļoti specifisku mehānismu, tiek nojaukti visi stereotipi par latviešu etnokultūru un tās izpausmēm. Jaunais produkts demonstrē spilgtu 21. gadsimta izpratni par tradicionālās kultūras izmantošanas iespējām vēl neredzētos veidos.

„Zīmju centra” galvenais komponents ir noslēpumains kubveida objekts, kas vadāms vai nu ar stikla pērlītēm, vai roku siltumu ar mērķi – izveidot savu personīgo Zīmi.

Zīmes fenomens

Ar šo pakalpojumu Jaunmoku pils vēlas sniegt ieskatu Zīmes fenomenā, atklājot un ļaujot interesentiem pašiem izmēģināt, kā veidojas individuālās Zīmes, ar kurām cilvēki nereti identificē sevi, savu ģimeni vai tautu, lieto par firmu logo, iegravē gredzenos, liek skatlogos, utt.

Kas ir visu šo Zīmju pamatā?  Jaunatvērtais „Zīmes centrs” Jaunmoku pilī centīsies atbildēt atbilstošā 21. gadsimta manierē. 

Uz tikšanos vadošajā tūrisma izstādē Balttour un Jaunmoku pilī! 

 

_____________________________________________________________________

Sīkāka informācija pa tālruni: (+ 371) 28339515; (+371) 26187442

pa e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Informāciju sagatavoja SIA „Jaunmoku pils” muzeja vadītāja Anda Gruntmane