06 • 01 • 2009

2008. gads - apmeklētājiem bagātākis LVM dabas parka Tērvetē pastāvēšanas vēsturē

Apkopojot 2008. gada apmeklētājus AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajā lielākajā atpūtas objektā - dabas parkā Tērvetē, jāsecina, ka to skaits sasniedzis 67 tūkstošus, kas ir par 4 tūkstošiem vairāk nekā 2007. gadā. Pagājušais gads bijis ar apmeklētājiem bagātākais parka 50 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Ir attaisnojusies parka saimnieku stratēģija – ne vienu gadu bez jaunumiem! Aizvadītajā gadā līdz galam ir izveidota koka skulptūrām un informatīvajiem stendiem bagātā Meža mātes taka un Koku taka, kurā bērni var izzināt meža dzīvi kopā ar Meža māti. Vides radošās darbnīcas gada nogalē kopā ar pasaku tēliem Rūķu mežā ir kļuvušas jau tik pieprasītas, ka vairākām skolēnu grupām „rindā” jāgaida līdz Lieldienām. Aktivitātes skolēniem tiek plānotas, balstoties uz AS "Latvijas valsts meži" izstrādāto vides izglītības programmu "Izzini mežu". Līdzās atraktīvajiem pasaku tēliem - Sila raganiņai un čaklajai rūķu saimei apmeklētājus vasaras mēnešos pērn pirmo reizi gaidīja tikšanās ar rakstnieces A. Brigaderes pasaku tēliem - Sīkstuļu pāri.
Arī šogad ikvienu, kurš dosies ciemos pie mammadaba, gaida jaunumi - apmeklētāju ērtībām 9. maijā tiks atklāts Informācijas - mācību centrs. Līdzās ikgadējiem pasākumiem parkā- Lieldienām, Valpurģu naktij, Tūrisma sezonas atklāšanas svētkiem, vasaras nometnēm parka ciemiņus gaidīsim uz Miķeļdienu un Tūrisma sezonas slēgšanas pasākumu gada nogalē. Šogad skolēnu grupām piedāvājam aktīvi, izzinoši līdzdarboties vides radošajās darbnīcās ne tikai  divas reizes gadā - Lieldienās un Ziemassvētkos kopā ar rūķiem viņu valstībā - Rūķu mežā, bet  jau visa gada garumā . Papildus informācija pa tālruni 63726212 (LVM dabas parka Tērvetē informācijas centrā).