05 • 01 • 2009

Mammadaba. Svētku gaidās

Iznācis jau trešais Mammadaba žurnāls.

Pirmajā žurnālā Pie ezeriem aicinājām doties pie ūdeņiem, iepazīstinājām ar atpūtas centru „Spāre” pie Gulbju ezera, ar Zebrus un Lielauces ezeru, velotakām ezeru zemē Latgalē.

Otrais žurnāls Rudens takas arī aicina atpūsties pie ūdeņiem, īpaši stāstot par Tērvetes ūdenskrātuvi un vēžiem, Kaņiera ezera niedru labirintiem un viltīgajiem līņiem. Aicinām baudīt rudens krāšņumu un doties mežā, vislabāk – kopā ar bērniem uz atraktīvo Tērvetes dabas parku. Bet sportiskāko aktivitāšu cienītājiem jābrauc ar velosipēdu pa Smiltenes puses veloceliņiem, būs gan izkustēšanās, gan skaisti skati pie Niedrāja ezera.

Trešais žurnāls Mammadaba. Svētku gaidās noskaņots romantiskāk un aicina godināt meža skaistuli eglīti, atcerēties tās rotāšanas stāstu, padomāt, kur vislabāk svinēt svētkus ziemā. Varbūt šoreiz doties uz balli skaistajā Jaunmoku pilī? Taču arī tūrisma un rekreācijas centrā „Ezernieki” var jauki pavadīt laiku gan vasarā, gan ziemā. Izvēle ir pašu ziņā.

Aicinām aizbraukt uz Ložmetējkalnu un pieminēt tos piecus tūkstošus latviešu strēlnieku, kuriem 1916. gada Ziemassvētki bija pēdējie, jo viņi krita Tīreļpurvā kaujās pret vācu armiju. Kad uzkāpsiet Ložmetējkalna skatu tornī, atklāsies elpu airaujošs skats uz Latvijas mežiem.   

Žurnālu Mammadaba. Svētku gaidās meklējiet mežsaimniecību birojos un Tūrisma informācijas centros.

 

Lejiuplādēt žurnālu