15 • 04 • 2009

Cūkmens talkos Vidzemē

Jau šo sestdien, 18.aprīlī, kad, čaklo talcinieku aprūpētas, Latvijas ceļmalas un dabas takas modīsies pavasarim, pats skaļākais cīnītājs pret atkritumiem – Cūkmens dosies uz Vidzemes pusi, lai ar savu sparu iedvesmotu darbam ikvienu dabas mīļotāju.

 

Cūkmens piedalīsies vairākos AS "Latvijas valsts meži" rīkotajos dabas sakopšanas pasākumos. Dienas vidū – plkst 12:00 Cūkmens rosīsies Pīļezerā apkaimē, kur talcinieki no Krimuldas pagasta vāks atkritumus un būs liecinieki jaunā informācijas stenda uzstādīšanai. Jābilst, ka iepriekšējais stends kādam postītājam šķita gana tīkams, lai ļaunā priekā berzētu rokas un uzšķiltu sērkociņa liesmu – šī gada janvārī tas tika nodedzināts.

 

Pēcāk, plkst.14:00 Cūkmens dosies uz Valmieras rajona Brenguļu pagastu, lai savu ķepu pieliktu vērienīgajā sakopšanas darbu veikšanā un kopā ar Brenguļu talciniekiem nogaršotu īpašo Lielās Talkas zupu.

 

Brenguļu talkotājiiem būs iespēja piedalīties konkursā par vērtīgāko atradumu, un šāda atrakcija tiks piedāvāta arī Valmieras rajona Kauguru pagasta talciniekiem, kuri pagājušajā gadā esot atraduši piecus televizorus, divas veļasmašīnas, četrus ledusskapjus, divus dīvānus un pat traktora riepu. Kauguru pagastā „vērtīgāko” atradumu ieguvējus sveiks arī Cūkmens, pēcpusdienā ierodoties tieši uz zupas garšošanu un talkas rezultātu paziņošanu.

 

Lielo Talku valsts mežos „Latvijas valsts meži” organizē sadarbībā ar projektu „Pēdas”, Latvijas Pašvaldību savienību, domu biedru grupa „Tīri meži” Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Valsts kanceleju, Vides ministriju, un „Latvijas valsts ceļiem”, savukārt projekta patrons ir valsts prezidents Valdis Zatlers.

 

 

Vairāk informācijas:

Tomass Kotovičs, LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tel. 7805432