15 • 04 • 2009

Valsts meži gaida talciniekus

Notraus putekļus no darba biksēm un esi gatavs čakli pastrādāt! Pēc Lieldienu garajām brīvdienām – 18.aprīlī nu jau otro gadu pēc kārtas dabas mīļotājus visā Latvijā pulcēs Lielā Talka, kuras ietvaros notiks arī 20 dabas sakopšanas pasākumi "Latvijas valsts meži" apsaimniekotajās teritorijās. Lai darbi veiktos labāk, Mammadaba ir sagatavojusi talciniekiem padomus!

  

 

Mammadaba padomi ir apkopoti Meistarības stundā Nr. 2. Iesim talkā! Ikviens ar tiem iepazīties var šeit.

 

Lielā Talka jau pagājušajā gadā guva necerētu atsaucību – vienas dienas laikā 512 talkošanas vietās visā Latvijas teritorijā ap piecdesmit tūkstoši talcinieku savāca vairāk nekā 250 tūkstošus atkritumu maisu. Šogad Lielās Talkas laikā, 17.un 18.aprīlī, notiks arī divdesmit a/s „Latvijas valsts meži” rīkotās talkas visā Latvijā – piemēram, Rundāles pagasta iedzīvotāji vienosies atkritumu savākšanas talkā,  Zaļenieku pamatskolas audzēkņi un pagasta aktīvākie ļaudis sakops dabas parku, bet Tukumā iedzīvotāji kopīgi vāks Melnezera apkārtnes atkritumus.

 

AS „Latvijas valsts meži” šopavasar līdz pat maijam „Meža dienu” ietvaros  rīko vairāk nekā 120 dažādus dabas sakopšanas, atkritumu vākšanas un putnu būrīšu izlikšanas pasākumus. Ar katru gadu interese piedalīties „Meža dienu” pasākumos aug, tāpēc daudzas no talkām ir rūpīgi plānotas, un to dalībniekiem nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Tomēr nav iemesla skumt tiem, kas vēl nav pietiekušies – ikviens dabas draugs ir mīļi aicināts piedalīties „LVM Atvērto meža dienu” pasākumos visā Latvijā, pilns norises vietu saraksts atrodams „Latvijas valsts meži” interneta mājaslapā www.lvm.lv.

 

Vairāk informācija par Lielo talku: www.talkas.lv .

 MD-Meistarklase-02.pdf