29 • 12 • 2008

Pēcsvētku Multi rītā kopā ar bērniem dzied Andris Ērglis

Ar Tērvetes rūķu sveicieniem, Andra Ērgļa skanīgo balsi un sirsnīgām Ziemassvētku multfilmām 27. decembrī kino „Rīga” skatītājus pulcēja šī gada pēdējais Mammadaba Multi rīts.

Rūķu ģimenīte no Tērvetes dabas parka pirms seansa mērīja lielo un mazo skatītāju vēderiņus, pārbaudot, vai šajā gadā pietiekami daudz putras ēsts, tika dalīti īpaši veiksmes riekstiņi, kurus notiesājot nākamais gads neapšaubāmi sola nest laimi un prieku.

Kad visi multfilmu mīļotāji bija atraduši savu vietu kinoteātra Lielajā zālē, visiem par pārsteigumu ieradās iemīļotais dziedātājs Andris Ērglis – spēlējot klavieres un kopā ar bērniem dziedot Ziemassvētku dziesmas, ikvienam bija brīnišķīga iespēja atgriezties pagājušo svētku sajūtās un rast īsto noskaņu multfilmu skatīšanai.

Drīz vien pēc kopīgās muzicēšanas zālē nodzisa gaismas un uz ekrāna atdzīvojās multeņu varoņi. No filmu studijas „Dauka” repertuāra – māsa un brālis, jautrie ķekatnieki un puisēns Janka, kuram ļoti gribējās tikt pie savas cepures,  kā arī bērnu iemīļotie varoņi Sīlinks, Poteriks un Bembelāts no „Animācijas Brigādes”.

Daļa īpašā Ziemassvētku Multi rīta biļešu tika dāvinātas bērniem no bērnu namiem un bērniem ar īpašām vajadzībām. Mammadaba Multi rīti ir kino „Rīga”, AS „Latvijas valsts meži” un „Nacionālā kino centra” veidots filmu cikls bērniem.