27 • 08 • 2008

Izglītības satura un eksaminācijas centrs paraksta ar AS “Latvijas valsts meži” sadarbības līgumu

Apzinoties kopīgās intereses skolu jaunatnes izglītošanā par meža vērtībām ar kopīgu mērķi aicināt skolas veltīt vairāk laika vides izglītībai, Izglītības satura un eksaminācijas centrs un akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” 27. augustā ir parakstījuši sadarbības līgumu.

 

Attēlā: LVM valdes priekšsēdētāja vietnieks

Arnis Melnis spiež roku ISEC vadītājai Agritai Grozai.

 

Līguma ietvaros Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) turpmāk apņemas nodrošināt meža vides izglītojošo un informējošo materiālu izplatīšanu izglītības iestādēm, veicināt ar meža vidi saistīto jautājumu iekļaušanu vispārējās izglītības saturā, kā arī sekmēt skolēnu piedalīšanos akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” rīkotajos informatīvajos un izglītojošajos pasākumos.

 

Akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) apņemas nodrošināt skolu informēšanu par vides izglītības iespējām Latvijas valsts mežos, organizēt un popularizēt izglītojošu konkursus un spēles skolās, veikt vides izglītības materiālu izstrādi un popularizēšanu, kā arī attīstīt citas kopīgas vides izglītības aktivitātes.

 

Šā savstarpējās saprašanās memoranda ietvaros sadarbības koordināciju veiks Izglītības satura un eksaminācijas centra un a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas izveidotā darba grupa vides izglītības jautājumā.

 

Kā līguma parakstīšanas brīdī izteicās ISEC vadītāja Agrita Groza: „Šis sadarbības līgums palīdzēs veidot objektīvāku izpratni par norisēm mežā Latvijā”. AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētāja vietnieks Arnis Melnis skaidro: „Cilvēkiem pēdējos desmit gados ir izveidojušies daudz un dažādi stereotipi par mežu apsaimniekošanu Latvijā. Sabiedrībā valda maldīgs priekšstats, ka mežu platības Latvijā samazinās un ka mežu nedrīkst izmantot. Patiesībā mežu platības un koksnes daudzums Latvijā kopš pagājušā gadsimta sākuma tikai pieaug un šobrīd mežs klāj jau vairāk kā 50% Latvijas teritorijas. Atbildīga mežsaimniecība nodrošina, ka mežs tiek nepārtraukti atjaunots, turklāt koksnes produktu izmantošana ir galvenais ierocis cīņā pret globālo sasilšanu ”.

 

Sadarbības līguma ietvaros, pirmkārt, tiks attīstīta LVM āra vides izglītības programma „Izzini mežu”. Programma „Izzini mežu” Latvijā darbojas jau kopš 2005. gada un tās aktivitātēs ir iesaistījušās jau vairāk kā 150 skolās. Šajā mācību gadā programmas ietvaros tiks izdots jauns mācību materiāls skolām „Matemātika mežā”. Skolas kā katru gadu varēs piedalīties veselīgajā Meža olimpiādē un Mammadaba meistarklasē. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļa Meistarklase jeb www.tavsmezs.lv .

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Zute-Abizāre, AS „Latvijas valsts meži”,

Komunikācijas projektu vadītāja. T. 7805432, Mob. 28340222.