16 • 07 • 2008

Meža olimpiādes 2008 uzvarētāji dodas uz Norvēģiju

Tērvetes dabas parkā 15. jūlijā noskaidroti Meža olimpiādes 2008 uzvarētāji. Meža čempionu titulu ir izcīnījusi Tirzas pamatskolas komanda, kas kopā ar otrās un trešās vietas ieguvējiem augustā dosies dabas ekspedīcijā uz Norvēģiju.

 

 

Finālā olimpiādes dalībniekiem bija jāpierāda savas prasmes, zināšanas un veiksmi aktīvās atpūtas sacensībās sešos meža izziņas posmos, sākot no meža ekoloģiskās nozīmes un beidzot ar meža ekonomisko un sociālo nozīmi. Skolotājiem un skolēniem vajadzēja gan prast orientēties mežā, gan arī uztaisīt putnu barotavu un nodziedāt himnu mežam. Finālistu svinīgā apbalvošana notika Jaunmoku pilī. Visi dalībnieki saņēma veicināšanas un piemiņas balvas no a/s „Latvijas valsts meži”. Savukārt veikalu tīkls „Timberland” pirmo trīs vietu ieguvējiem uzdāvināja apģērbu ceļojumam uz Norvēģiju.

 

Olimpiādes Fināla rezultāti:

  1. Tirzas pamatskola - Krista Kalniņa, Ilgvars Ceriņš, Dzintra Ceriņa
  2. Kalsnavas pamatskola - Armands Medveckis, Klinta Sondore, Linda Ūdre
  3. Valmieras Pārgaujas pamatskola - Kitija Zēmele, Mikus Dāvis Liepiņš, Baiba Šterna  

Atzinība:

  • Gārsenes pamatskola - Sandra Jegorova, Mārcis Zībergs, Andris Punculis
  • Lazdonas pamatskola - Gundega Elīza Vilčevska, Linards Šakiels, Kristīne Pavlova 
  • Andrupenes pamatskola - Andželika Beikule, Ingus Ragovskis, Anita Kiseļevska

Meža olimpiāde ir veselīgākā olimpiāde Latvijā, kas notiek brīvā dabā, par dabu un dabai. Tajā var piedalīties visu sākumskolu un pamatskolu skolotāji un skolēni. Šī gada Meža olimpiādes tēma bija Globālā sasilšana un šogad olimpiādē piedalījās 60 skolas no visas Latvijas. Jaunais Meža olimpiādes 2008./2009. mācību gada nolikums būs pieejams no 1. septembra Interneta portālā Mammadaba.lv, kā arī portālā Draugiem.lv.

 

 

Meža olimpiādi jau otro gadu organizē a/s „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” ar Meža attīstības fonda atbalstu. Meža olimpiādes mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža vidi. Olimpiāde sastāv no trīs kārtām. Pirmajā kārtā skolotājam nepieciešams iesaistīt mežu kā tēmu vai vietu mācību stundās skolā. Pusfinālā iekļūst 6 labākie skolotāji, kas pavasarī dodas uz Mammadaba objektiem, kur notiek dziļāka meža izzināšana, koku stādīšana, kā arī finālistu noskaidrošana. Finālā aktīvās atpūtas sacensībās tiek noskaidroti čempioni, kas dodas ārzemju dabas ekspedīcijā.

 

Vairāk informācijas www.mammmadaba.lv sadaļā Meistarklase jeb www.tavsmezs.lv.

 

Informāciju sagatavoja: Līga Zute-Abizāre, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas projektu vadītāja, tel. 7805432, 28340222.