08 • 05 • 2008

Vairāk kā 600 talcinieku spodrinās Latvijas pērles

SIA „Latvija Statoil”, AS „Latvijas Valsts meži” un raidījums „Vides fakti” šā gada 10. maijā organizē Latvijā lielāko pavasara talku. Tajā piedalīsies vairāk kā 600 cilvēku, kas Zemgalē, Kurzemē un Vidzemē uzposīs četras Latvijas pērles - vērtīgus kultūrvēstures un dabas apskates objektus.

Zemgalē, Jēkabpils rajona Gārsenē, Gārsenes pils parkā plānots izveidot jaunu takas atzaru ,,Bišu dravā”, apkopt Dižvīksnu, izbūvēt jaunu tiltiņu pāri Dienvidsusējai, pilnveidot ,,Ievu taku”, savākt atkritumus, izveidot nojumi Paradīzes ielejā un sagatavot malku atpūtas vietās.

 

Ziemeļkurzemē, 23 km no Ventspils, no atkritumiem tiks attīrīta jūras piekraste Užavas dabas liegumā. Savukārt Dienvidkurzemē Liepājas rajonā tiks sakoptas jau esošās un izveidotas jaunas takas, kā arī apkoptas barona fon Korfa kapenes Aizvīķu meža parkā.  

 

Visbeidzot vasaru ar lepnumu varēs sagaidīt arī alām bagātā Vidzemes pērle Limbažu rajonā - ūdenskrātuve „Karogi”, kurai tiks sakopti krasti un pilnveidota tūristu atpūtas vieta, uzstādot koka krēslus un galdus.

 

„Ar katru gadu atsaucība Spodrības mēneša ietvaros, kuru laikā cilvēki sakopj savu tuvāko apkārtni, ir aizvien lielāka. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji izjūt aizvien lielāku līdzatbildību par savu valsti un tās sakopšanu. Mūsu uzņēmuma izaicinājums ir radīt piemēru. Tas nozīmē – censties spert kaut mazu, bet solīti uz priekšu. Tāpēc mūsu darbinieki kopā ar savām ģimenēm strādās un spodrinās Latvijas pērles, lai Latvija drīzāk nostātos līdzās citām Rietumeiropas valstīm ar sakoptiem kultūrvēstures un dabas apskates objektiem,” saka Sandis Šteins, SIA „Latvija Statoil” izpilddirektora v.i. „Un jau pēc dažiem gadiem mēs varēsim izveidot karti ar objektiem, kuros esam strādājuši tāpēc vien, lai Latvija kļūtu aizvien sakoptāka.”

 

Tradīcija, kad uzņēmuma darbinieki „Spodrības mēneša” ietvaros brīvprātīgi kopā ar savām ģimenēm visā Latvijā sakopj sabiedriskus objektus, aizsākās pērn. Šogad „Latvija Statoil” iniciatīvai organizēt lielāko talku valstī pievienojusies arī AS „Latvijas Valsts meži”, kas plāno, koordinē un vadīs darbu objektos, un „Vides fakti”, kas talku norisi atspoguļos televīzijā.