23 • 04 • 2008

Noslēgusies Meža olimpiādes 1. kārta

18. aprīlī ir noslēgusies olimpiādes 1. kārta un paziņoti pusfinālisti. Šogad Meža olimpiādē ir reģistrētas pavisam 120 meža izziņas nodarbības un piedalījušies 59 skolotāji no visas Latvijas. Pateicamies skolām par lielo atsaucību un ieguldīto darbu!

 

 

Jau otro gadu a/s „Latvijas valsts meži” aicina skolas piedalīties veselīgajā Meža olimpiādē, kuras galvenā balva ir veselīgs brauciens uz kādu no meža lielvalstīm. Šajā mācību gadā 1.-9. klašu skolotāji un skolēni sacenšas par ekspedīciju uz Norvēģiju.

 

Olimpiādes 1. kārtā skolotājiem vajadzēja iesaistīt mežu kā tēmu vai vietu vispārējās izglītības mācību stundās. Pusfinālā ir iekļuvuši 6 veiksmīgākie skolotāji, 9 skolotāji ir nopelnījuši veicināšanas balvas – koka USB datu nesējus un visi skolotāji  - atzinības balvas – DVD „Atrodi savu ceļu. Karjeras un izglītības iespējas meža nozarē” un diplomus, kā arī iespēju vēl šogad piedalīties Mammadaba meistarklasē. Turklāt visas pusfinālā iekļuvušās un veicināšanas balvu saņēmušās skolas šajā pavasarī apciemos arī Cūkmens!

 

Meža olimpiādes 2008 pusfinālā ir iekļuvuši:

  • Andris Punculis - Gārsenes pamatskola
  • Anita Kiseļevska - Andrupenes pamatskola
  • Baiba Šterna - Valmieras Pārgaujas pamatskola
  • Dzintra Ceriņa - Tirzas pamatskola
  • Kristīne Pavlova - Lazdonas pamatskola
  • Linda Ūdre - Kalsnavas pamatskola

Veicināšanas balvas saņem:

 

  1. Māra Zilaisgaile – Mārupes vidusskola
  2. Ilze Eiduka – Varakļānu vidusskola
  3. Inita Andersone – Šķēdes sākumskola
  4. Iveta Kravinska – Skolas pamatskola
  5. Terēze Kalniņa – Antūžu speciālā internātpamatskola
  6. Velta Učelniece – Rugāju vidusskola
  7. Olita Tūtiņa – Zemītes pamatskola
  8. Regīna Stikāne – Līvānu 1. vidusskola
  9. Sandra Vasile – Bukaišu pamatskola

Meža olimpiādes mērķisir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.  Olimpiādi organizē a/s „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklase ietvaros. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase jeb www.tavsmezs.lv.

 

 

 

Tomass Kotovičs,

a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.