12 • 03 • 2008

„Laižam mežā!” grāmata dodas pie skolotājiem

„Latvijas valsts meži” dāvina skolām jaunu grāmatu „Laižam mežā! Mammasdabas ABC drošai un zaļai atpūtai mežā”. Grāmatu martā pa pastu saņems visu Latvijas sākumskolu un pamatskolu dabaszinību skolotāji, kas aicināti šogad arī piedalīties Meža olimpiādē ar devīzi „Laižam mežā!”.

  

Jaunā grāmata noderēs gan skolotājam, gan skolēnam – tajā atraktīvā veidā apkopotas lietas, kas jāzina ikvienam, dodoties uz mežu. Skolotājam tā īpaši palīdzēs atklāt skolēniem daudzos svarīgos jautājumus, kas saistīti ar drošību un uzvedību dabas vidē, kura iekļauta pamatizglītības mācību priekšmetu standartos. Grāmatai pievienota interesantāko valsts mežu atpūtas objektu karte.

 

Grāmatu „Laižam mežā!” ir izdevuši a/s "Latvijas valsts meži" ar Meža attīstības fonda atbalstu vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros. Tā ir pieejama a/s "Latvijas valsts meži" birojā Rīgā, Kristapa ielā 30, Komunikācijas daļā, kontaktpersona – Līga Zute-Abizāre, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . Šī ir jau otrā grāmata, ko a/s „Latvijas valsts meži” ir izdevuši vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. 2006. gadā tika izdots metodiskais līdzeklis „Izzini mežu” 1.-9. klašu skolotājiem par meža vides integrāciju mācību procesā.

 

Otro gadu a/s „Latvijas valsts meži” organizē arī Meža olimpiādi, kuras reģistrācijas kārtā skolas šogad var vēl piedalīties līdz 1. aprīlim. Olimpiādes pirmo trīs vietu ieguvēji kopā ar skolotājiem augustā dosies uz Norvēģijas dabas skolām. Nolikumsatrodams www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase – Meža olimpiāde.

 

Vides izglītības programma „Izzini mežu” katru gadu skolām piedāvā:

  1. Dažādus vides izglītības materiālus
  2. Meža olimpiādi
  3. Vides izglītības ekskursijas Tērvetes dabas parkā, Kalsnavas arboretumā, Vijciema čiekurkaltē un Jaunmoku pilī
  4. Mammadaba meistarklasi
  5. Veselīgus vasaras seminārus un nometnes aktīvākajiem dalībniekiem

 

Visa informācija par meža vides izglītību skolām www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase, kā arī www.tavsmezs.lv .

 

 

Tomass Kotovičs

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs