05 • 09 • 2007

Meža olimpiādes uzvarētāji Somijā izzina mežu

No 28.-30. augustam Meža olimpiādes uzvarētāji izzināja mežu, apciemojot lielāko meža muzeju Somijā – „Lusto”.

Muzejā skolotāji un skolnieki iepazinās ar meža daudzveidīgo nozīmi cilvēka dzīvē, sākot no sēklas un stāda un beidzot ar gatavo produkciju – jaunākajiem sasniegumiem kokapstrādē. Muzeja ekspozīcijas bija veltītas ne tikai meža ekonomiskajai, bet arī ekoloģiskajai un sociālajai nozīmei. Tajā varēja mežu ne vien apskatīt, bet arī sadzirdēt un sajust, taustot, smaržojot un citādi pieredzot.

„Lusto” ir nacionāla mēroga muzejs un zinātnes centrs, kas fokusējas uz Somijas mežu kultūru, ilustrējot cilvēku un meža mijiedarbību pagātnē, tagadnē un nākotnē. Tas atrodas Somijas dienvidaustrumu daļā, kura ir slavena ar neskaitāmiem ezeriem un salām, kas veido neatkārtojamu kultūrainavu.

 

Arī jaunajā 2007./2008. mācību gadā tiks izsludināta Meža olimpiāde, kuras galvenā balva šogad būs izglītojošs brauciens uz Norvēģijas Dabas skolām.

 

„Meža olimpiāde” ir jauna tradīcija, ko a/s „Latvijas valsts meži” ir iedibinājuši 2006. gadā vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros ar mērķi veicināt skolotāju un skolu jaunatnes izpratni par mežu un meža nozari.