12 • 07 • 2007

8. Latvijas Čempionāts pļaušanā ar izkapti – rezultāti

Jau otro gadu Kalsnavas arborētuma teritorijā notika Pļāvēju sacensībās, kurās šogad piedalījās 198 dalībnieki un 44 komandas.  Starp 198 pļāvējiem, kuri bija pieteikti sacensībām, bija gan meitenes un zēni līdz 13 gadu vecumam, gan kungi un dāmas pensijas gados.

Lai arī zāle bija liela un „siena kaltētājs” lika par sevi manīt ik pa brīdim tas tāpat nespēja atturēt pļāvējus no labu rezultātu sasniegšanas. Arī AS "Latvijas valsts meži" darbinieki un darbinieces piedalījās sacensībās gan individuāli, gan komandās un uzrādīja samērā labus rezultātus.

It sevišķi "LVM Sēklas un stādi" dāmu komanda, kas ierindojās 10. vietā savukārt vīru konkurencē mūsējie, kas pārstāvēja Kalsnavas pagasta komandu, ierindojās 9. vietā.

Kā arī pirmo reizi pļaušanas čempionāta vēsturē tika pasniegtas medaļas pavisam kopumā 102 pasākuma dalībniekiem taču uz starta izgāja 198 pļāvēji no kā varam secināt, ka gandrīz puse dalībnieku tika apbalvoti.

Tik plaši pārstāvēts čempionāts pļaušanā ar izkaptīm bija pārstāvēts pirmo reizi un kā atzina Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tad Kalsnavas pagasts varētu arī turpmāk rīkot šīs sacensības un tā jau varētu Kalsnaviešiem palikt kā ikgadēja tradīcija vai svētki.

Bet galvenais, ka mazāk ko pļaut arborētuma darbiniekiem, jo šogad tiešām „Mamma daba” nav skopojusies ar zāli un tā ir izaugusi varen kupla un bieza.

 

Rezultāti pa grupām

 sacensību rez.xls