27 • 06 • 2007

AS „Latvijas valsts meži” 2006. gada rezultāti

Akcionāru pilnsapulce apstiprinājusi AS „Latvijas valsts meži”(LVM) 2006. gada finanšu pārskatu.  2006. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 100,1. milj Ls, bet peļņa 44.2 milj. Ls. Valsts un pašvaldību budžetos dažādos nodokļos un maksājumos uzņēmums samaksājis 26,4 milj Ls. Ls.

AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks komentējot aizvadīto gadu atzina, ka darbības rezultāti ļauj secināt, ka uzņēmums veiksmīgi pārvarējis 2005. gada janvāra viesuļvētras izraisītās sekas un turpina veiksmīgi attīstīties: „Pozitīvi, ka aizvadītais gads ir bijis viens no stabilākajiem apaļkoksnes tirgos. Tika novērotas tikai sezonālas mūsu galveno produktu cenu svārstības, bet nebija izteiktu kāpumu vai kritumu, kas apgrūtinātu plānošanu gan mums, gan arī koksnes pircējiem. Gada siltajos mēnešos koksnes plūsmas nopietni ietekmēja egļu astoņzobu mizgrauža savairošanās draudi, taču šo pārbaudījumu esam izturējuši godam, apliecinot, ka arī kā liels uzņēmums nepieciešamības gadījumā spējam reaģēt ātri un darboties pietiekami elastīgi”.

 

LVM īsteno meža īpašnieka funkcijas valsts mežu apsaimniekošanā un aizsardzībā. Uzņēmuma pamatuzdevums ir sniegt valstij un sabiedrībai lielāko vērtību, ko var radīt ilgtspējīga meža īpašuma apsaimniekošana.

100 % AS „Latvijas valsts meži” akciju pieder valstij un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

2005.gadā LVM peļņa bija 22.9 miljoni latu, bet neto apgrozījums – 68,8 miljoni latu.

 

 

 

Papildus informācija:

 

Tomass Kotovičs

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tel. 7805432