20 • 06 • 2007

Svētkos ievēro kārtības noteikumus un atgriezies mājās kā cilvēks!

Lielākā daļa iedzīvotāju tradicionāli vasaras saulgriežus svin pie dabas. Arī meži ir iemīļota cilvēku atpūtas vieta, īpaši svētkos. AS “Latvijas valsts meži” iesaka Jāņu “svētku komplektā” iekļaut arī elementārus, taču svarīgus kārtības noteikumus, kas jāievēro dodoties prom no svinēšanas vietas:

  • savāc atkritumus;
  • ieliec tos papīra maisā (tas ir ekoloģiskāk);
  • maisu izmet konteinerā!

Lai saudzētu dabu, plastmasas trauku vietā lietojiet papīra traukus un plastmasas ēdamrīku vietā koka dakšiņas un nazīšus! Plastmasa nesadalās vismaz 200 gadu, tāpēc ieteicams tās vietā lietot izstrādājumus no materiāliem, kas nav dabai kaitīgi.

 

Plastmasa, īpaši plastmasas iepirkuma maisiņi ir kļuvuši par atkritumu laikmeta simbolu. Tie ir sastopami lielā vairumā arī mežos. AS “Latvijas valsts meži” personāžs Cūkmens šogad ir pieteicis karu plastmasai, aicinot apsvērt citas alternatīvas.

 

 

Papīra maisi ar “Nemēslo mežā. Par cūku pārvērtīsies” brīdinājumu no 22.jūnija būs pieejami īpašā stendā “Statoil” degvielas uzpildes stacijās braucot ārā no Rīgas.

 

Savāc atkritumus, ieliec papīra maisā, izmet konteinerā un atgriezies mājās kā cilvēks!

 

Priecīgus svētkus,

 

 

 

 

 

Tomass Kotovičs,

„Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

 

Email: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tālr.:7805432

 

 

www.cukmens.lv