24 • 05 • 2007

Kalsnavas arborētumam savs informācijas centrs

18. maijā Kalsnavas arborētumā notika svinīgs pasākumu, veltīts arborētuma izveidošanas 30. gadadienai un inormācijas centra atklāšana.

Pasākums „LVM Sēklas un stādi” birojā Jaunkalsnavā sākās ar konferenci „Kalsnavas arborētumam – 30”, kurā bijušie un esošie darbinieki, kā arī kolēģi no līdzīgām struktūrām kavējās atmiņās un piedalījās diskusijās par arborētuma izveidi, tā lomu un vietu dendroloģisko kolekciju saimē, kā arī pašreizējo situāciju arborētumā un tā nākotnes attīstību.

Konferences noslēguma tika demonstrēta videofilma „Kalsnavas arborētumam – 30”, kurā mijās gan dokumentāli un vēsturiski kadri ar šodienas redzējumu un viedokļiem.

Pasākums turpinājās galvenajā arborētuma kolekcijas un ekspozīcijas stādījumā „Slodas”, kur nozares amatpersonas ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem iestādīja piemiņas kokus kolekcijas papildināšanai.

Jau pēc mirkļa lāpstas rokās tika nomainītas pret šķērēm, jo bija pienācis viens no pasākuma svarīgākajiem mirkļiem – Kalsnavas arborētuma informācijas centra atklāšana, kura turpinājās mazliet neformālākā gaisotnē.

Pasākumā laikā interesentiem bija iespēja doties nelielās ekskursijās pa arborētuma teritoriju, ko daudzi steidza arī izmantot, jo ieelpojot ziedošu koku smaržu un vērojot kā spirgtais pavasara zaļums mijās ar baltām, sārtām, dzeltenām … ziedu kupenām tikai tā pa īstam var izbaudīt pavasari.