22 • 05 • 2007

Iestādīts Lidot.lv mežs

 

19. maijā Vidusdaugavas mežniecības Vecumnieku iecirknī notika akcijas "Domā lidot? Iestādi koku!" koku stādīšanas talka.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību lidmašīnu radītajam piesārņojumam videi, aviobiļešu portāls Lidot.lv sadarbībā ar AS  “Latvijas valsts meži“ rīkoja akciju “Domā lidot? Iestādi koku!” Šī projekta ietvaros visi portāla apmeklētāji pērkot aviobiļeti portālā varēja nopirkt un iestādīt koku, kas izaugot absorbētu lidmašīnas radīto piesārņojumu. Uz šo aicinājumu internetā bija atsaukušies ap 300 cilvēku, no kuriem noslēguma talkā piedalījās ap 90 interesantu, kas ar lāpstām, īpašiem stādāmiem stobriem speciāli sagatavotā zemē iestādīja bērziņus.

 

Gaisa transports ir viens no visstraujāk augošajiem oglekļa dioksīda gāzu ģenerētājiem atmosfērā, kuras radītais siltumnīcas efekts ir par iemeslu draudošām klimata izmaiņām pasaulē. Avio industrijas radītais ievērojamais piesārņojuma līmenis ir izskaidrojams ar straujo gaisa satiksmes pieaugumu, kas kopš 1990. gada ir palielinājies par 80%. Latvijā lidojumu skaits no 1999.gada līdz 2006.gadam ir pieaudzis par 107 %. Pasažieru skaits šajā pašā laika posmā ir pieaudzis 5 reizes un 2006.gadā ir sasniedzis divus ar pus miljonus.  

 

Koku stādīšanas akciju atbalstīja arī IT tehnoloģiju nodrošinātājs tūrisma industrijai kompānija “Amadeus” un avisabiedrība SAS.