23 • 03 • 2007

LVM dabas parkā Tērvetē atjaunos takas un celiņus

Gaidot jauno tūrisma sezonu, apmeklētāju iecienītajā LVM dabas parkā Tērvetē, kuru apsaimnieko akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži”, tiks uzsākti celiņu un taku atjaunošanas darbi.

Šogad parkā ar šķembu un grants klājumiem tiks atjaunoti 5 km taku un ceļu, šiem darbiem plānots izlietot gandrīz 120 tūkstošus latu. Par šo jautājumu plašāk informēja Parku iecirkņa vadītājs Normunds Nanieks: „Parkā esošais celiņu segums jau bija nolietojies un nav piemērots jaunajam autovilcieniņam, kuru plānots palaist šovasar. Jaunie celiņi kalpos par robežceļiem starp tematiskajiem mežiem, kurus parkā veidos saskaņā ar attīstības plānu. Perspektīvā pa jaunbūvētajiem un atjaunotajiem celiņiem būs velomaršruti.”

LVM dabas parks Tērvetē ir viens no sakoptākajiem un iecienītākajiem dabas parkiem Latvijā, pagājušajā gadā vien to ir apmeklējuši gandrīz 60 tūkstoši apmeklētāju. Turklāt parks ieguvis „Ģimenei draudzīgākā vieta Latvijā” statusu, kā arī tas atzīts labāko jauno Dabas tūrisma produktu jaunatnei 2005. gadā.