02 • 02 • 2007

Latviešu slēpotājas triumfē Itālijā

Biedrība „Meža sports”, kuras sastāvā ir akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” darbinieki, no 27. janvāra līdz 3. februārim piedalās ikgadējās Eiropas meža darbinieku ziemas sacensībās (EFNS), kuras šogad notiek Ziemeļitālijas pilsētā Brussonā.

Īpaši sekmīgi sacensības uzsākušas daiļā dzimuma pārstāves – Dace Gaigala slēpojot brīvajā stilā izcīnīja godpilno bronza medaļu. Savukārt klasiskajā slēpojumā Inese Zvirgzdiņa ieguvusi 4 vietu, bet  Dace - 6.

Piesnigušais mežs un nepieciešamība ikdienā pārvarēt lielus attālumus ir veicinājis šī sporta veida popularitāti mežinieku vidū. Tieši tāpēc starp mežā strādājošiem vienmēr ir bijis daudz labu distanču slēpotāju, kas laika ar laiku vēlējās sacensties savā starpā. Pirmās Eiropas meža darbinieku ziemas sacensības notika tālajā 1969. gadā un kopš tā laika bez šīm spēlēm neiztiek neviena ziema. Šogad tajās piedalās jau 960 sportistu, kas ir rekordliels dalībnieku skaits. Šīs ir ne tikai sporta spēles, bet arī unikāla iespēja dažādu valstu meža darbiniekiem satikties un dalīties pieredzē.