23 • 01 • 2007

Skolotājiem dāvina meža izziņas līdzekli

„Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Meža Attīstības fondu dāvina Latvijas skolām metodisko līdzekli „Izzini mežu”, kas noderēs darbā visiem pamatskolas skolotājiem, kas vēlas rosināt skolēnu saskari ar mežu un apkārtējo vidi.

Grāmatas „Izzini mežu” ar Izglītības satura un eksaminācijas centra starpniecību saņems rajonu izglītības pārvaldes, lai katrai skolai, kurā īsteno pamatizglītību, nodotu 2 eksemplārus. Skolotāji grāmatu „Izzini mežu” var saņemt arī a/s „Latvijas valsts meži” birojā Rīgā (Kristapa ielā 30) un mežsaimniecībās, kā arī reģistrējoties interneta mājas lapā www.tavsmezs.lv

Metodiskais līdzeklis „Izzini mežu” ir pirmais šāda veida vides izglītības materiāls Latvijas skolām, kas vienlaikus būs noderīgs gan dabaszinātņu mācību priekšmetu, gan mākslas, sociālo zinību, sporta un citiem skolotājiem, izmantojot par izziņas avotu mežu un ar to saistītos jautājumus. Metodiskais līdzeklis „Izzini mežu” aptver trīs dimensijas – vides, ekonomisko un sociālo, līdz ar to šī grāmata būs atbalsts skolotājiem izglītības ilgtspējīgai attīstībai īstenošanā.

Turklāt a/s „Latvijas valsts meži” ir sākuši jaunu tradīciju – izsludinājuši Latvijas skolās veselīgo Meža olimpiādi! Meža olimpiāde atšķirībā no tradicionālajām mācību priekšmetu olimpiādēm notiks brīvā dabā – mežā. Tajā varēs piedalīties visi skolotāji un 1.- 9. klašu skolēni, īstenojot dažādu mācību priekšmetu ietvaros mācību vielu „Tavs mežs”, kas aprakstīta metodiskajā līdzeklī „Izzini mežu”. Olimpiādes nolikums pieejams interneta mājas lapā www.tavsmezs.lv. Laižam mežā!

 

Meža izzināšanā un vides izglītības programmā „Izzini mežu” šobrīd jau ir iesaistījušās vairāk kā 60 skolas no visas Latvijas. Vides izglītības programmas "Izzini mežu" aktivitātes:

1. Skolotājiem - izglītojoši semināri un starptautiska pieredzes apmaiņa, metodiskais līdzeklis „Izzini mežu”, Meža olimpiāde;

2. Skolēniem (1.-9. klase) - interaktīvas un integratīvas nodarbības ar metodisko līdzekli "Izzini mežu", nometnes, talkas, dabas takas, Meža olimpiāde.

Papildu informācija: www.tavsmezs.lv.