02 • 01 • 2007

Piedzīvojumu sacīkstes Ložmetējkalnā

2007. gada janvārī aprit 90 gadi kopš Ziemassvētku kaujām starp latviešu strēlniekiem un vācu armiju. Šo atceres pasākuma ietvaros 6. janvārī notiks piedzīvojumu sacīkste/reids, kura dalībnieki izstaigās Ziemassvētku kauju vietas, daļēji veicot arī strēlnieku pulka episkā frontes līnijas pārrāvuma maršrutu.

Dalībnieki var piedalīties 3. grupās
Ģimenes - līdzjutējiem, atpūtniekiem utt. kas vēlas izstaigāt marķētu distanci ar daudziem pieminekļiem, bez laika kontroles, viens kāju posms.
Tautas - 3 kāju posmi. Pēc pirmā būs 1 stundas pauze starpfinišā ar putru, tēju un iespēju pārvilkt sausas zeķes, apavus utt. 
 Elites - 3 kāju posmi un 1 velo posms. Pauzes nav paredzētas, cik nu paši vēlas... Starpfinišā pie savām mantām atgriezīsies divas reizes.

Komandā - 2-4 dalībnieki.

Sīkāka informācija par sacensībām.


AS  „Latvijas valsts meži” regulāri atbalsta dažādus pasākumus, kas notiek Ziemassvētku kauju vietās. Tā 2005. gadā Ložmetējkalnā uzņēmums uzbūvēja jaunu panorāmas skatu torni, no kura ikvienam šis vietas apmeklētājam ir iespēja vēsturiskās Ziemassvētku kauju vietas iepazīt no augšas.

Skatu torņa augšējā platforma, no kuras paveras skaista un plaša apkārtnes panorāma, atrodas aptuveni 39 metru augstumā virs jūras līmeņa, savukārt pats tornis ir 27 metrus augsts. Kā zināms, viens no LVM būtiskākajiem uzdevumiem ir nodrošināt sabiedrībai daudzveidīgas atpūtas iespējas valsts mežos. Tāpēc LVM ierīko un labiekārto arvien jaunus nozīmīgus kultūrvēstures un rekreācijas objektus, kurus ikviens Latvijas iedzīvotājs var izmantot gan atpūtai, gan izziņai.