21 • 05 • 2007

Cūkmens sauc uz talku un atver taras pieņemšanas paraugpunktu

„Latvijas valsts meži” kampaņas “Nemēslo mežā” varonis Cūkmens, kas šogad ir pieteicis karu plastmasai, rīko meža sakopšanas talku, aicinot sabiedrību aktīvi piedalīties ne tikai apkārtnes sakopšanā, bet arī veicināt likumdošanas iniciatīvu.

Talkā Lilastes ezera krastā tiks atvērts pirmais PET pudeļu taras pieņemšanas punkts – kā aicinājums jau šogad izveidot sistēmu plastmasas pudeļu nodošanai,, saņemot pretī atlīdzību. Pagaidām plastmasas šķirošana ir brīvprātīga un bezmaksas, taču atlīdzības ieviešana kalpotu kā atkritumu šķirošanas papildu motivācija. Talkā par pudeļu nodošanu varēs saņemt rozā konfektes, taču mērķis ir ieviest atlīdzību par katru nodoto pudeli vairāku santīmu apmērā.

 

Tautsaimniecībā no plastmasas ražoto produktu īpatsvars nemitīgi palielinās. Pētījumi liecina, ka no tipiskākajiem mājsaimniecības atkritumiem plastmasas atkritumi veido 7% svara un 20% atkritumu apjoma. Taču vides speciālisti ir aprēķinājuši, ka pārstrādāt varētu 70% mājsaimniecības plastmasas atkritumu.

Plastmasa, īpaši polietilēna iepirkuma maisiņi, ir kļuvusi par patēriņa un piesārņojuma simbolu un lielā vairumā ir sastopama arī mežos.

 

 

Cūkmena meža sakopšanas talka notiks trešdien, 23. maijā plkst. 12.00 pie Lilastes ezera (skat. pievienoto karti).

 

Talkā piedalīsies Ādažu un Valdorfa skolu skolēni, amatpersonas, sabiedrībā pazīstami zaļi domājoši cilvēki, plastmasas speciālists un Ufo. Savāktās plastmasas pudeles  varēs nodot Cūkmena taras pieņemšanas punktā vai arī eksperimentēt ar to alternatīvo izmantošanas veidu, piemēram, pārvēršot par mūzikas instrumentu.

                             

 

 

 

Relīzē izmantoti Latvijas zaļais punkts un Zaļā josta dati

 

 

 

Tomass Kotovičs,

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tālr.:7805432, 29408866 

 

 

 

 

 

www.cukmens.lv

 Talkas vieta un plakats.png