21 • 05 • 2007

Meža dienu 2007 centrālais pasākums Brīvdabas muzejā

Meža dienu 2007 centrālais pasākums notiks š.g.26. maijā plkst.12:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Tas noslēgs aprīlī un maijā notikušos Meža dienu 2007 pasākumus visā Latvijas teritorijā un simboliski iezīmēs 75 gadu jubileju, kopš Brīvdabas muzeja atklāšanas, kad muzejā notika arī Meža dienu pasākums. Pasākuma apmeklētājus šogad vienos Meža dienu 2007 devīze “Ieelpo mežu!”

Pasākuma ietvaros paredzēta arī vairāku konkursu - Zemkopības ministrijas un a/s „Latvijas valsts meži” rīkotā konkursa skolu jaunatnei Mūsu mazais pārgājiens rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana, kā arī Zemkopības ministrijas organizētā un laikraksta „Diena” atbalstītā konkursa Kas notiek? mežā finālspēlē. Konkursa Mūsu mazais pārgājiens laureātus sveiks zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, a/s „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks un vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Rimants Ziedonis. Savukārt konkursa Kas notiek? mežā reģionālie uzvarētāji piedalīsies Eduarda Švāna vadītajā zināšanu spēle Meža Banka, kuras uzvarētāji saņems iPodus. Visas finālā iekļuvušās klases vai interešu grupas saņems diplomus un laikraksta „Diena” abonementu nākošajam mācību gadam.

 

SIA „Stora Enso Mežs” sadarbībā ar Pasaules dabas fondu un izdevniecību „Saimnieks LV” organizēja fotokonkursu skolām „Mežs ir dzīve”. Konkursa darbi tika vērtēti trīs kategorijās - dabas daudzveidība, videi draudzīga meža apsaimniekošana un meža resursu izmantošana lauku sētā un mājā. Pieci labākie darbi katrā kategorijā tiks nodoti vērtēšanai visiem Meža dienu 2007 centrālā pasākuma apmeklētājiem.

 

Īpaša programma, tāpat kā iepriekšējā gadā, paredzēta jauniešiem. Dažādas aktivitātes ieplānotas arī ģimenēm ar bērniem. Jauniešiem būs iespēja uzzināt interesantus faktus par meža nozari Latvijas Dabas muzeja ekspozīcijās, kā arī vērot skeitborda sacensības mini rampā, velotriāla paraugdemonstrējumus un Gustavo uzstāšanos. Notiks arī stādu tirdzniecība un būs iespēja apmeklēt meža nozares informatīvo telti. Pasākuma apmeklētāji, kas būs ieradušies meža zvēru maskās, piedalīsies konkursā „Labākā zvēra maska”. Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izglītoties „Meža skoliņā” kopā ar Ezi, Ašo Peli, Lācīti un Bitīti Maiju.

 

Pasākumā uzstāsies „Mielavs un pārcēlāji” un perkosionistu grupa „Afroambient”.