15 • 05 • 2007

CŪKMENS mostas un uzsāk aktīvu sezonu

„Latvijas valsts mežu” kampaņas „Nemēslo mežā!” galvenais varonis CŪKMENS uzsāk jaunu sezonu, brīdinot, ka mežu piesārņošana nav cilvēku cienīga rīcība un var beigties ar cūcīgu pārvēršanos. Šogad Cūkmens īpašu uzmanību pievērsīs cūcību krāšņākajai rotai PLASTMASAI. Plastmasa, īpaši polietilēna iepirkuma maisiņi, ir kļuvusi par patēriņa un piesārņojuma simbolu un lielā vairumā ir sastopama arī mežos.

Iestājoties siltam laikam, atpūsties pie dabas dodas arvien vairāk cilvēku, diemžēl arī tādi, kas tur pamet atkritumus. Informācija par piesārņojuma postošo ietekmi, dabas procesu izziņa, iesaistīšanās apkārtnes sakopšanā palīdz cilvēkiem mainīt domāšanu, veidot saudzīgu attieksmi un no dabas patērētājiem kļūt par dabas draugiem.

 

Tuvāko nedēļu laikā Cūkmenu varēs satikt skolēni, ministri, rallija braucēji un muzeju apmeklētāji, jo:

  • Cūkmens uzsāk vērienīgu tūri „Piekrastes blieziens” pa Latvijas piejūras skolām no Nīcas līdz Ainažiem!
  • 15. maijā plkst. 14.00 Biķernieku sporta bāzes kompleksā Cūkmens piesaka savu dalību LMT Latvijas rallija čempionātos!
  • 19. maijā Muzeju naktī Cūkmens kopā ar Dullo Didzi eksperimentē ar plastmasu Latvijas Dabas muzeja pagalmā;
  • 23. maijā notiek lielā talka Lilastē, kur aicināts piedalīties ikviens.

 

 

Ar paša Cūkmena pārvēršanās stāstu, novērojumiem un tālākiem plāniem varēs iepazīties Cūkmena personīgajā blogā www.cukmens.lv .

 

Saskaņā ar AS „Latvijas valsts meži” neseno aptauju, Cūkmenu atpazīst 60,4% iedzīvotāju! Šī ir trešā sezona, kad cilvēku attieksmi pret mežu piesārņošanu mainīt palīdzēs neuzbāzīgi didaktisks personāžs rozā apmetnī.

 

 

 

 

Tomass Kotovičs,

„Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

 

Email: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tālr.:7805432