06 • 12 • 2007

Cūkmens dodas pelnītā ziemas miegā

AS „Latvijas valsts meži” personāžs Cūkmens ir noslēdzis aktīvu sezonu un dodas ziemas miegā, lai pavasarī turpinātu cīņu ar dabas piesārņotājiem. Šogad Cūkmens personīgi tikās ar vairāk kā 1000 bērniem dažādās Latvijas skolās, organizēja garāko talku Latvijas vēsturē, kā arī veicināja likumdošanas sakārtošanu cīņā ar plastmasu.

Viesojoties skolās, Cūkmens bērnus iepazīstināja ar personīgo cilvēka-cūkas bēdīgo pārvēršanās pieredzi un kopā ar bērniem kopa skolu apkārtni. Par Cūkmenu, dabas skaistumu un mēslošanas bēdīgajām sekām bērni kopš novembra var lasīt un klausīties arī jaunajā pasaku portālā www.pasakas.net sadaļā Meža pasakas. Meža pasakas ir sarakstījuši tādi autori kā Ilmārs Šlāpins, Gutenmorgens jeb Māris Bērziņš un Raivita Kramzaka, un tās ir izvērtējusi īpaša žūrija (labākās pasakas var lasīt arī www.cukmens.lv).

 

Daudzās sezonas meža sakopšanas talkas, tajā skaitā „garākā talka” ar piekrastes sakopšanu no Rucavas līdz Ainažiem bez praktiskās vērtības - tīrāks mežs, savākti atkritumi, liecina, ka  mežu sakopšana kļūst par nopietnu kustību. Cūkmena informatīvie plakāti un papildus miskastes padarījušas tīrākus šogad arī publiskos pasākumus, īpaši, LMT rallijus Kuldīgā, Liepājā un Cēsīs.

 

Īpašu uzmanību Cūkmens šogad pievērsa cīņai ar plastmasu, kas bagātīgi sastopama arī mežos un pēc apjoma sastāda līdz pat 80% atkritumu. PET pudeļu nodošanas sistēmas ieviešana, kā liecina vairāku valstu (arī Igaunijas) pieredze, ievērojami uzlabo atkritumu savākšanas un pārstrādes jautājumu. Cūkmena Taras punktu šogad „izmēģināja” arī amatpersonas, solot aktīvi iesaistīties likumdošanas sakārtošanā.

 

Šis ir jau trešais kampaņas „Nemēslo mežā” gads, kad a/s „Latvijas valsts meži” palīgā cīņā ar atkritumiem nāk Cūkmens, kuru saskaņā ar pētījumiem jau „atpazīst” vairāk kā 60 % Latvijas iedzīvotāju. Kampaņu a/s „Latvijas valsts meži” plāno turpināt arī nākamgad.

 

 

Tomass Kotovičs

a/s „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs

T. 7805432

M. 29408866

 

Papildu informācija par kampaņu www.cukmens.lv