22 • 10 • 2007

Notiks Jaunmoku pils būvētāja, Rīgas mēra Džordža Armitsteda 160. jubilejas svinības

No 26. līdz 29. oktobrim Jaunmokās, Rindzelē un Rīgā ar plašu kultūras programmu tiks atzīmēta izcilā Rīgas mēra un Jaunmoku pils pirmā īpašnieka - Džordža Armitsteda 160. jubileja.

Angļu izcelsmes rīdzinieks Džordžs Armitsteds (George Armitstead) ir viens no visizcilākajiem valstsvīriem Latvijas vēsturē. Ar savu personības vērienu, izglītību un inteliģenci viņš pārvērta Rīgu par Eiropas līmeņa pilsētu. Pārmaiņas un pārvērtības, kas notika Rīgā laikā, kad viņš to vadīja, mūsdienu cilvēkam šķiet neaptveramas – Rīga kļūst par jūgendstila galvaspilsētu, ielās te parādās pirmie elektriskie tramvaji, vērienīgi tiek celtas skolas, slimnīcas, kultūras iestādes...

Jubilejas pasākumos, kas ilgs četras dienas, mēģināsim izprast kopsakarības – kādēļ tas viss notika un kā tas bija iespējams. Svinībās piedalīsies Džordža Armitsteda mazmazdēls Rodnijs Redklifs ar kundzi.

Pasākumu iniciators ir Jaunmoku pils, kuru Dž. Armitsteds uzcēla 1901.gadā un kas viņam kalpoja kā vasaras rezidence un medību pils.

Jubilejas svinības atbalsta: AS „Latvijas valsts meži”, Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Valsts slimnīca Ģintermuiža.

Ar jubilejas svētku programmu var iepazīties Jaunmoku pils mājas lapā www.jaunmokupils.lv . Visi jubilejas svētku pasākumi ir par brīvu un tajos laipni aicināts piedalīties ikviens interesents!

 

Jaunmoku pils atrodas Tukumu rajonā, Rīgas - Ventspils šoseas 75 km. un to apsaimnieko  AS „Latvijas valsts meži”.

________________________________________________________________

Sīkāka informācija pa tālruni: (+371) 2606 0942;

Jaunmoku pils mājas lapā www.jaunmokupils.lv ;

Un pa e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Informāciju sagatavoja SIA „Jaunmoku pils” pārstāve Marlēna Zamulovica