05 • 10 • 2007

Cūkmens aicina 5.oktobrī uz garāko talku!

Cūkmens aicina ikvienu 5.oktobrī no plkst.15.00 - 17.00 piedalīties talkā “No Rucavas līdz Ainažiem”, kas iespējams ir “garākā” talka, kāda līdz šim notikusi, jo sakopšanai paredzētas vietas gar visu jūras piekrasti 482 km teritorijā. Vairāk kā 20 vietās notiks Latvijas Pašvaldību savienības organizētas talkas, taču arī citur jebkurš entuziasts var piedalīties cīņā ar piekrastes atkritumiem.

“Piekrastes ir īpaši iecienīta cilvēku atpūtas vieta. Tieši šīs teritorijas izceļas arī ar augstu piesārņotību un nereti varētu pretendēt uz Cūkmena “rozā karogu””, atzīst “Latvijas Valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

 

„Vienlaikus uzņēmumu atsaucība, pašvaldību iniciatīva un privātpersonu entuziasms liecina, ka mežu sakopšana kļūst par nopietnu kustību. Tas nozīmē, ka mainās sabiedrības domāšanas veids, un no dabas patērētājiem cilvēki pamazām kļūst par dabas draugiem.”         

 

Centrālā piekrastes mežu sakopšanas talka, kurā ar Taras punktu piedalīsies “Latvijas Valsts meži” personāžs Cūkmens, notiks ROJĀ. Talkā aicināti aktīvi iesaistīties skolēni, ministri, mediji un ikviens entuziasts. Šeit un pārējās oficiāli organizētajās talkas vietās pēc žūrijas vērtējuma čaklākie dalībnieki papildus gandarījumam varēs saņemt arī naudas balvas (kopējais balvu fonds no DnB Nord Banka - 10 000 LVL). Apkopojot datus par savāktajiem atkritumiem, tiks noskaidrotas piesārņotākās piekrastes vietas.

 

                                       

Talku “No Rucavas līdz Ainažiem” atbalsta Latvijas Pašvaldību savienība, domubiedru grupa “Tīri meži” , DnB Nord Banka, Latvijas Valsts meži. Informatīvi atbalsta portāls „draugiem.lv”.

 

 

 

 

  

Tomass Kotovičs,

„Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

 

Email: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tālr.:7805432

www.cukmens.lv