08 • 10 • 2007

Talkas kļūst par kustību

5.oktobrī notikusī piekrastes mežu sakopšanas talka pulcēja simtiem talcinieku, kas savāca vairākus tūkstošus kubikmetru atkritumu. Bez talkas praktiskās vērtības - tīrāks mežs, savākti atkritumi - talka "No Rucavas līdz Ainažiem" ir būtiska, jo parāda, ka  mežu sakopšana kļūst par nopietnu kustību.

 


Centrālajā talkā Rojā piedalījās ap 100 talcinieku, kas sakopa piekrastes mežus starp jūru un Rojas – Kolkas šoseju 3 km garumā. Rojas pagasts šogad saņēmis sakoptākā pagasta balvu Kurzemē, un esošā salīdzinoši „tīrā situācija” attaisnoja pagasta statusu. Kopā tika savākti ap 60 atkritumu maisi, kas nekavējoties ar smago automašīnu tika nogādāti uz atkritumu poligonu.


Ap 80% no visiem atrastajiem atkritumiem Rojas talkā bija PET pudeles, ap 10 % polietilēna maisi un čipsu pakas, ap 5 % alumīnija dzērienu bundžas un tikai 5% citi atpūtnieku pamesti atkritumi (citās piekrastes vietās tie proporcionāli ir krietni vairāk). Vienlaikus atkritumu vidū bija arī gluži "eksotiski" atradumi – radio, atejas pods, pustukša krāsas bundža un spogulītis, kurus dalībnieki nolēma ziedot Cūkmena ziemas mājokļa iekārtošanai.


P.S.  Kopējie rezultāti par visām 20 piekrastes vietās notikušajām talkām tiks apkopoti!


Talku “No Rucavas līdz Ainažiem” atbalsta Latvijas Pašvaldību savienība, domubiedru grupa “Tīri meži” , DnB Nord Banka, Latvijas Valsts meži.

 

 Attēlā: A/s "Latvijas valsts meži" valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks kopā ar citiem talciniekiem izseko mežā Cūkmenu.

 

 

 Attēlā: Vides ministrs Raimonds Vējonis, Pašvaldību Savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis un DnB Nord bankas pārstāvis Dzintars Plotovs noskaidro, kurš talkā savācis vairāk atkritumu. 

 

 

Tomass Kotovičs,
„Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

Email: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Tālr.:7805432