30 • 11 • 2006

Krievijas mežsaimnieki iepazīstas ar Latvijas pieredzi reformu īstenošanā

No 20. līdz 25. novembrim akciju sabiedrību „Latvijas valsts meži” apmeklēja vērienīga Krievijas meža darbinieku delegācija. Tās sastāvā bija dažāda ranga vadītāji no trim apgabaliem: Ļeņingradas, Kostromas un Ņižņijnovgorodas apgabaliem.

Krievijas mežsaimniecībā tuvākajā laikā gaidāmas pārmaiņās, tāpēc šīs valsts mežsaimniekiem bija interesanti iepazīties ar Latvijas pieredzi dažādu jautājumu risināšanā.

LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks un uzņēmuma speciālisti iepazīstināja viesus ar LVM galvenajiem darbības principiem, uzņēmuma struktūru, ilgtermiņa stratēģiju, dabas un vides aizsardzības principiem un sociālo atbildību. Ar minēto principu ievērošanu praksē un LVM darbinieku ikdienu viesi iepazinās Zemgales un Austrumvidzemes mežsaimniecībās, kā arī Kalsnavas un Strenču kokaudzētavās.

Latvijas un Krievijas meža darbinieku savstarpējās sarunās izkristalizējās daudz kopīgu saskarsmes punktu, kas kārtējo reizi pierāda, ka Latvijas un Krievijas mežsaimniekiem ir daudz kopēju interešu un profesionālā līmenī viņi spēj lieliski saprasties.

 

 

Tomass Kotovičs

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tel. 7805432