09 • 11 • 2006

Lāčplēša dienā aicinām apmeklēt Ložmetējkanu

Tuvojoties Lācplēša dienai un Latvijas valsts  proklamēšanas 88. gadadienai AS „Latvijas valsts meži” aicina apmeklēt Latviešu strēlnieku Ziemassvētku kauju vietas un un uzkāpt pirms gada uzbūvētajā koka skatu tornī Ložmetējkalnā.

 

Skatu torņa augšējā platforma, no kuras paveras skaista un plaša apkārtnes panorāma, atrodas aptuveni 39 metruaugstumā virs jūras līmeņa, savukārt pats tornis ir 27 metrus augsts. Kā zināms, viens no LVM būtiskākajiem uzdevumiem ir nodrošināt sabiedrībai daudzveidīgas atpūtas iespējas valsts mežos. Tāpēc LVM ierīko un labiekārto arvien jaunus nozīmīgus kultūrvēstures un rekreācijas objektus, kurus ikviens Latvijas iedzīvotājs var izmantot gan atpūtai, gan izziņai.

11. novembrī netālu esošajā Ziemassvētku kauju muzejā tiks rīkoti arī dažādi Lācplēša dienai veltīti pasākumi.No 11:00 līdz 15:00 muzejā jūs sagaidīs latviešu strēlnieks un kopā ar viņu varēsiet izstaigāt vācu 1.Pasaules kara nocietinājumus, vācu blindāžā padzer tēju, pasildīties pie ugunskuriem un izmēģināt spēkus pusmilitārajā šķēršļu trasītē, kā arī doties pārgājienā uz piemiņas zīmi „Zobens".

 

Tomass Kotovičs, Komunikācijas daļas vadītājs

7805432