31 • 10 • 2006

Labākie makšķernieki LVM ezeros

Noslēdzies konkurss par lielāko zivi AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos ezeros.

 

Par uzvarētājiem oktobrī kļuvuši Juris Āns, kas Lielauces ezerā noķēris 0,350 kg smagu asari, un Oļegs Geds, kas Kaņiera ezerā izvilcis 8,45 kg smagu līdaku.

Līdz ar to par gada uzvarētājiem ir kļuvuši: Dans Čistjakovs, kas Zebrus ezerā izvilcis 4,8 kg smagu zandartu, un Oļegs Geds, kas Kaņiera ezerā pieveicis 10,52 kg smagu līdaku. Šie abi makšķerēšanas sporta cienītāji nākamajā gadā piecas reizes varēs bez maksas izmantot laivas. Lielauces ezerā ir izveidojusies bezprecedenta situācija, proti, divi makšķernieki, Jānis Riekstiņš un Juris Āns, šogad ir izvilkuši identiska svara zivi – 0,350 kg smagu asari. Līdz ar to viņi abi iegūst tiesības nākamajā sezonā trīs reizes bez maksas izmantot laivu. Spriežot pēc rezultātiem, karpas Tērvetes (Gulbju) ūdenskrātuvē nav makšķernieku iecienītākā zivs. Taču nevarētu teikt, ka zivju tur nav. Kā gan citādi lai izskaidro to, ka, neraugoties uz ļoti rudenīgo laiku, pagājušajā nedēļā pārdotas 82 makšķerēšanas licences! Ja zivju nebūtu, neviens uz turieni nebrauktu.

 

Atgādinām, ka konkursā, kas sākās 1. jūlijā un ilga līdz 31. oktobrim, katrā ezerā tika vērtēta vienas, konkrētas sugas zivs: Tērvetes (Gulbju) ūdenskrātuvē – karpa, Lielauces ezerā – asaris , Zebrus ezerā – zandarts , Kaņiera ezerā – līdaka.